Уплаши ли се Кобрата, контузен ли е. Или крие нещо друго...

Кубрат Пулев няма да се бие срещу Антъни Джошуа. Поне не и на 28 октомври на „Принсипалити стейдиъм“. Всичко за голямото шоу беше готово, оставаха броени дни. Билетите отдавна бяха разпродадени, над 70 000 щяха да присъстват на срещата, която беше от особено значение за нас, българите. Защото все пак за втори път в последните няколко години българин щеше да има честта да спори за световната титла в професионалния бокс.

 

 

Контузия обаче спря Кубрат Пулев към двубоя. Травмата бе потвърдена от клуба му с медицински доказателства. Народът обаче подхвана най-добрия ни боксьор веднага след излизането на новината. Ето някои от версиите и слуховете, които наводниха публичното пространство след неприятната за Пулев новина.

 

ВЕРСИЯ – НЕ Е КОНТУЗЕН

 

Естествено, първите, които не вярват на причината за отлаганато на двубоя, казаха в един тон – не е възможно да крие контузия толкова много време. Приближените до българина съобщиха, че е получил травмата преди десетина дни, но се е надявал да отшуми. Вероятно лекарите, които се грижат за състоянието на Пулев, ще докажат контузията с документи и резултати от изследвания, но винаги ще витае съмнението.

 

 

Както и в други случаи. Припомняме нещо много любопитно. През есента на 2014 година Владимир Кличко изпадна в ролята на Пулев. Тогава на 25 август украинецът отложи планирания за 6 септември бой с българина. Официалната причина тогава бе контузия. Двубоят обаче се състоя, макар с известно закъснение – на 15 ноември. В края на 2016 година Кличко отново заради контузия отложи боя с Джошуа, който бе преместен за пролетта на тази година.   

 

ВЕРСИЯ – КРИЕ НЕЩО ДРУГО

 

Под нещо друго вероятно се сещате, че имаме предвид допинг. Не са един и два случаите на уличени боксьори със забранени стимуланти. Не вярваме Кубрат Пулев да взима нещо непозволено при положение, че рискува да провали най-големия мач в живота си. Но все пак и тази версия съществува. Макар да сме категорични, че българинът е абсолютно чист, а и през няколко дни бе проверяван от допинг ченгетата.

 

ВЕРСИЯ – КОЙ СРЕЩУ КОГО В ОТНОШЕНИЯТА НА ПУЛЕВ СЪС ЗАУЕРЛАНД

 

За никого не е тайна, че през всичките години, в които Пулев е състезател на немския клуб „Зауерланд“, отношенията им не са блестящи. Естествено, те го изградиха като професионалист и го качиха на ринга за мач за световната титла, но и за мача с Кличко остана доста горчилка относно организацията и участието на „Зауерланд“. Наскоро самият Кубрат написа много изненадващо за обществеността, че промоутърите му организират двубоя с Джошуа зад гърба му... Това издаде, че наистина отношенията им не са перфектни. Дали провалът на мача се крие някъде тук, можем само да гадаем, но нека имаме едно на ум.

 

КОЙ ЛУД ИЗПУСКА МИНИМУМ 3 МИЛИОНА ЕВРО

 

И все пак след всички версии за провалянето на срещата има една, която изглежда бетон. Но тя е на другата везна на кантара. Едва ли има човек, който ще откаже да прибере минимум 3 милиона евро, а според различни издания бонусът на Пулев щял да бъде дори 5 милиона паунда.

 

LAP.BG

 

Колкото и богат и добре осигурен да е Кубрат, едва ли ще откаже най-големия хонорар в кариерата си (макар и да обеща, че при победа, половината ще го дари за благотворителност). На всички е ясно, че правилата и условията на боя бяха договорени и без значение победи или загуби, българският боксьор щеше да прибере заложената в договора сума. Така че - БЛИЦ залага на последната версия. Всъщност, тя май е самата истина.

Станете почитател на Класа