Платини подаде оставка като президент на УЕФА

Мишел Платини обяви в понеделник, че ще подаде оставка като президент на европейската футболна централа УЕФА. Той лично съобщи новината след решението на Арбитражният спортен съд, който отказа да отмени наказанието му за изваждане от футбола.

Първоначално Платини беше изваден от футбола за шест години, но обжалва това решение пред арбитража, който единствено намали наказанието до четири години извън футбола. Наказанието бе наложено за получен незаконен превод от 2 милиона швейцарски франка от бившия президент на ФИФА Сеп Блатер. Парите му били платени за оказани консултантски услуги.

"Приемам днешното решение на Спортния арбитражен съд, но за мен то е крайно несправедливо. Това решение ме спира да участвам в следващите избори за президентския пост на ФИФА. Както се разбрахме с националните асоциации, подавам оставка от президентския пост в УЕФА, за да продължа моята битка", съобщи Платини на медиите чрез своите адвокати.

Спортният арбитраж обяви, че Платини не е успял да ги убеди, че всичко около плащането е било чисто. Потвърдено е наказанието му за нарушаване на етичния кодекс на ФИФА, на която той беше вицепрезидент.

Платини ще депозира оставката си официално по време на следващия конгрес на УЕФА, който все още не е насрочен.

Станете почитател на Класа