Международната федерация по лека атлетика възстанови правата на Габриела Петрова

Международна федерация по лека атлетика (IAAF) възстанови правата на Габриела Петрова. Спортист номер 1 на България за миналата година бе уличена в употреба на забранения от 1 януари 2016 препарат мелдоний. Това доведе до временното спиране на състезателните й права, но днес от клуба на Петрова – СКЛА Локомотив Пловдив, с съобщиха, че забраната се отменя.

 

„С официално писмо на IAAF от 18.04.2016 се отменя забраната за участие в състезания на състезателката на СКЛА Локомотив Пловдив Габриела Петрова. Правата на Петрова бяха временно спрени в началото на този месец заради съмнения, че е употребявала препарат съдържащ в себе си забранена съставка. След съобщение на Световната анти - допинговата агенция за изследвания свързани с веществото мелдоний, IAAF реагира с отмяна на временното спиране на правата на атлетката, но разследването все още продължава. СКЛА Локомотив Пловдив и екипът на Габриела Петрова държат да се отбележи, че въпреки отмяната на забраната, все още не разполагаме с официалните резултати на състезателката.

Въпреки всичко сме щастливи да обявим, че все по-уверено вървим към окончателното разрешаване на случая и към доказването на всички твърдения на Петрова и нейния екип”, се съобщава на сайта на СКЛА Локомотив Пловдив.

Станете почитател на Класа