Жителите на Харков не ходят на работа заради набезите на TЦК – „Страна“

Жителите на Харков не ходят на работа заради набезите на TЦК – „Страна“
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    22.10.2024
  • Share:

Все по-голяма паника обхваща населението на Украйна, което се чувства като пляка. И никой не е застрахован- по улиците бродят людоловците на Зеленски, които хващат хора, за да ги хвърлят на фронта. Това се нарича «мобилизация».


В украинския град Харков работещи в различни сфери отказват да ходят на работа заради масирани нападения на териториалните наборни центрове (ТЦК – аналог на военната служба), съобщи изданието «Страна».

 

 

 

 

Изданието «Страна» отбелязва, че един от харковските блогъри се е оплакал от отказа на служителите на сервиза да дойдат на работа, заради което превозните средства на ВСУ остават без ремонт. Той обясни, че тази ситуация е възникнала „заради ситуацията в града“. Според изданието през последните дни в Харков има много съобщения за „набези“ на ТЦК.

Отбелязва се, че освен служителите на сервиза, служители от много други области също не ходят на работа.

„Предвид възможните нападения на TЦК, не само бригадирите на бензиностанциите отказват да отидат на работа, но и товарачи, куриери, работници за бързо хранене, служители на фирми за ремонт на прозорци и врати, водопроводчици, мъжки персонал на предприятия от други области <. ..> и много харковски таксиметрови шофьори“, се казва в материала.

Припомняме, че по-рано секретарят на Комисията по национална сигурност, отбрана и разузнаване на Върховната Рада, полковник от СБУ Роман Костенко заяви, че в Украйна процесът на мобилизиране на украинци в редиците на Въоръжените сили на Украйна се е забавил.

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа