Израел нанесе въздушни удари в Бейрут, минути след като издаде заповед за евакуация

Израел нанесе въздушни удари в Бейрут, минути след като издаде заповед за евакуация
  • Публикация: 
  • Дата:  
    16.10.2024
  • Сподели:

Израел нанесе рано тази сутрин два въздушни удара в шиитския квартал "Харет Хрейк" в южната част на Бейрут, минути след като израелската армия издаде заповед за евакуация на района, показват кадри, излъчени на живо от журналист на Франс прес.

 

 

В заповедта до цивилното население израелската армия предупреждава, че гражданите са в близост до съоръжения и позиции, свързани с групировката "Хизбула", срещу които предстои да бъдат предприети действия.

Официалната ливанска информационна агенция ННА съобщи, че става въпрос за въздушен удар. Според кадрите, заснети от журналиста на телевизията на АФП (AFPTV), в района е бил нанесен и втори удар.

 

 

 

Петима души бяха убити и най-малко 16 бяха ранени при израелска атака в Източен Ливан, съобщи по-рано ливанското Министерство на здравеопазването, цитирано от ДПА. В изявлението се посочва, че три от жертвите на израелските удари са непълнолетни. Атаката е извършена този следобед в гр. Раджа, разположен в долината Бекаа.  

Откакто преди година избухнаха сраженията между ливанската шиитска групировка "Хизбула" и израелската армия, в Ливан са убити над 2350 души, а ранените са близо 11 000, отбелязва ДПА. Ливанското Министерство на здравеопазването не води отделни статистики за членовете на "Хизбула" и цивилните.

 

Източник: БТА

Станете почитател на Класа