US журналист: В «победния план» на Зеленски има абсурдни искания

US журналист: В «победния план» на Зеленски има абсурдни искания
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    26.09.2024
  • Сподели:

В основата на четирите точки от «победния план» на Зеленски стоят следните въпроси: „сигурност“, „военна помощ“, „геополитика“ и „икономическа подкрепа“, пише The American Conservative.

 

 

 

 

В същото време отделно се споменава контраатаката на украинските въоръжени сили в Курско направление.
Човек обаче има усещането, че предложените точки не са нищо повече от повторение на обичайните искания на Зеленски, което не съдържа дори намек за наближаваща победа, отбелязва авторът.

Изглежда, че „геополитиката“ означава натиск върху Байдън за „официална покана за НАТО“ и натиск върху Европа за „ясен път към членство в Европейския съюз“.

Въпреки това не е ясно как някоя от тези точки ще помогне за постигането на победа, допълва авторът.

Русия никога не е била против членството на Украйна в ЕС, но никога няма да допусне членството на Украйна в НАТО, категоричен е авторът.

Проектът на Истанбулското мирно споразумение предвижда Украйна да може свободно да се присъедини към ЕС, но пътят й към НАТО ще бъде блокиран. Така членството в ЕС само по себе си няма да донесе нищо ново, а алиансът ще остане недостъпен за Киев. Русия започна военните действия, за да попречи на Украйна да се присъедини към НАТО и очевидно няма да спре да се бори, за да позволи това, категоричен е авторът.

Станете почитател на Класа