Буданов: Десни сили клатят Путин, след два месеца ще смени...

Буданов: Десни сили клатят Путин, след два месеца ще смени...
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    08.09.2024
  • Сподели:

Началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов говори за разрастването на "десните радикални и дори сепаратистки движения" в Русия.

"Това задълбочава вътрешните проблеми пред режима на (Владимир) Путин. А след няколко месеца тези промени могат да повлияят на хода на войната в Украйна, коментира той в интервю за Радио "Харта", предава Informator.

Според Буданов в близко бъдеще в Русия ще настъпят значителни кадрови промени в ръководството на силите за сигурност на държавата. 

Според него тези промени ще станат видими както за украинците, така и за международната общност в рамките на два месеца. Буданов също така отбеляза, че режимът на Путин е отслабен от новите десни радикални движения, които активно се появяват в Русия.

"Повратният момент на фронта все още не е настъпил, но е близо. Тази ситуация не може да продължава вечно - ресурсите не са безкрайни, нито за нас, нито за тях... Що се отнася до руската страна, през следващите два месеца са планирани големи подмени в силовия блок. Скоро ще видим как ще протекат те. Няма да мине много време", е посочил Буданов.

Той също така е подчертал, че руският режим изпитва вътрешни трудности. А ситуацията в страната не е толкова стабилна, колкото се опитва да покаже Кремъл. Буданов е отбелязал, че напоследък в Русия са се появили множество дяснорадикални групи, някои от които дори имат сепаратистки характер. Един такъв пример е движението "Смоляндия", което действа в Смоленска област, и това не е единственият случай.

"Има някои движения, които наистина ме изненадаха, особено в кои региони се появяват", е добавил Буданов.

По-рано Буданов нарече Telegram сериозна заплаха за националната сигурност на Украйна. Той подчерта, че според проучванията Telegram е основният източник на информация за обществото, надхвърлящ всички други медии. Главният разузнавач на Украйна обаче отбеляза, че затварянето на платформата е по-трудно от "официализирането" на каналите на Telegram.

Той също така съобщи, че по време на пълномащабната война Украйна е получила собствени оръжия с далечен обсег на действие. По-специално, безпилотните летателни апарати на ГРУ могат да поразяват военни цели в Русия на разстояние почти 2000 км, а местните оръжия са помогнали за изтласкването на Русия от Черно море.

Станете почитател на Класа