Руските морски пехотинци унищожиха колона на ВСУ в Курска област, множество трофеи

Руските морски пехотинци унищожиха колона на ВСУ в Курска област, множество трофеи
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.08.2024
  • Сподели:

Руските морски пехотинци унищожиха колона на украинските въоръжени сили с бронирана техника на НАТО в Курска област.
Морските пехотинци от 810-а бригада унищожиха колона на украинските въоръжени сили с техника на НАТО в Курска област.

 

 

Бойците от 810-та бригада морска пехота на въоръжените сили на Русия напълно унищожиха в Курска област моторизирана колона от 82-ра отделна десантно-щурмова бригада на въоръжените сили на Украйна, въоръжени с бронирани машини от страните от НАТО, съобщи офицер от частта на морската пехота с позивна «Ветер».

„В резултат на краткотраен бой морските пехотинци от 810-та бригада напълно унищожиха мобилна група от въоръжените сили на Украйна, движеща се в колона в Курска област на бронирани машини от страните от НАТО.

Две американски бронирани машини HMMWV (Hummer), няколко канадски бронирани коли Roshel Senator и тежка бронирана машина Cougar, произведена в САЩ“, каза командирът на частта.

Един Cougar, един бронетранспортьор Stryker и двойка Roshel Senators заминаха при морските пехотинци като трофеи. По време на боевете са убити и около 20 украински бойци, добави «Ветер».

По думите на офицера, освен военната техника, руските бойци са иззели документи на украинските военни — паспорти, военни карти, свидетелства за обучение и др. В ръцете им са вече и личните оръжия, произведени от страни от НАТО, бойни комплекти, амуниции (бронежилетки и противогази), средства за връзка и РЕБ.

Станете почитател на Класа