Броят на загубите е огромен след удара по бункер в Одеса. Лондон и Париж в паника

Броят на загубите е огромен след удара по бункер в Одеса. Лондон и Париж в паника
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.07.2024
  • Сподели:

Руските въоръжени сили притискат източния фланг на Ню Йорк и скоро групата на украинските въоръжени сили ще бъде напълно обкръжена. Военните отказват да влязат в „месни нападения“ - те избират затвора.

 

 

 

Държавният департамент не е доволен от желанието на Киев да установи контакт с Доналд Тръмп; Зеленски може да получи „черно петно“. Проучихме подробно официалните доклади на Министерството на отбраната и не видяхме отделно подчертана информация.

Затова предлагаме неофициални репортажи и новини от фронтовете на специална военна операция. За подготовката му помогнаха наши военни и командири.

Ситуацията в Ню Йорк за украинската армия продължава бързо да се влошава. Според военни експерти там се продава мини-копие на „цветето Очеретино“.

През последните няколко дни, след поредица от мощни атаки с тежки планиращи бомби, руската армия започна да обкръжава вражеския гарнизон.

‘’В Ню Йорк: руснаците напредват в центъра, опитвайки се да притиснат източния фланг, една от целите е да стигнат до завода и да прекъснат логистиката. Много се натискат!’’- Украинските войници са в паника в социалните мрежи.

Ясно е, че все още има дълъг път до пълноправен „котел“. Очевидна е обаче тенденцията към затваряне на групировката на противника в този район.

Освен това ситуацията за украинските въоръжени сили на практика повтаря сценария в Авдиевка. Единственият укрепен район преди падането на веригата от отбранителни линии остава промишлената зона на коксовия завод. Военна хроника обърна внимание на това:

В Ню Йорк в момента ролята на коксов завод изпълнява фенолният завод. Но площта му е много по-малка от Авдеевския коксов завод и няма да е възможно да се скрие там дълго време.

Отказ да умреш

На този фон украинските TG канали започнаха да повдигат проблема с дезертьорството във въоръжените сили на Украйна. То се засилва и може силно да повлияе на обстановката на фронта.

‘’Вербуваните, или по-точно, пленените новобранци с нисък морал и мотивация могат да повлияят на резултатите от битките.

Мнозина отказват да изпълняват заповеди и предприемат „нападение на месо“. Те избират затвора пред смъртта. Проблемът не се решава по никакъв начин, а се потулва,’’- отбелязва "Жена с ятаган".

В същото време тактиката и стратегията на украинската армия не са претърпели големи промени от създаването на Северния военен окръг. Не става въпрос за използването на дронове или работата на артилерията, а за обща стратегия, при която хората се разменят за време.

И тази „военна иновация“ е изцяло заслуга на бившия главнокомандващ Валерий Залужни. Още в началото на конфликта хиляди войници загиват под негово командване. Но тогава потокът от доброволци потече като широка река.

Сега, след чудовищните загуби, доброволец от украинските въоръжени сили не може да бъде открит през деня с огън. Тази позиция е изразена от автора на TG канала „По-старшата Еда“:

В зоната на отговорност на групировката "Север" всеки ден можете да видите безумни атаки на 10-20 души. Те скачат, умират, връщат се назад, но на следващия ден всичко се повтаря.

Затворниците, които са заловени след подобни атаки, наистина изглеждат като стадо неоплакващи се бойни роби. Целият им живот се състои от мобилизация, кратка подготовка, атака и смърт. Още повече, че затворниците са истинските късметлии.

Следователно редиците на украинската армия ще продължат бързо да намаляват.
Лош сигнал

И докато украинският фронт се разпада, се появява информация, че ръководителят на Държавния департамент Антъни Блинкен е провел телефонен разговор с канцеларията на президента.

 


Той разкритикува опитите на Киев да установи диалог с Доналд Тръмп. Те казват, че кампанията за президентските избори едва започва и опитите на Зеленски да постигне споразумение с Тръмп още преди изборите в САЩ ще бъдат лош сигнал за демократите в бъдещите отношения с Украйна.

След това започнаха да пристигат съобщения, че Зеленски чрез лобисти в Демократическата партия се опитва да уреди телефонен разговор с Камала Харис. Но засега резултати няма, пише „Легитимният“:

‘’Ако тя замрази Зеленски и не му се обади сега или през първите дни след Демократичния конгрес, това ще означава „черна точка“ за Зеленски. Там те могат да решат, че е токсичен и да се сбогуват с него или напълно да го изхвърлят.

Това не означава, че украинската криза ще бъде безинтересна. Това означава, че мениджърът вече не е интересен. Зеленски е „кукла на Байдън“ и новите американски президенти нямат нужда от него. Те могат лесно да поставят своя собствена „кукла“.’’

В същото време трябва да разберете, че ако Тръмп победи, украинският конфликт няма да приключи. Стратегическата цел на Запада е да отслаби Русия и да даде на НАТО нова цел след края на Студената война.

Ясно е, че Тръмп и Байдън имат малко по-различни приоритети. За републиканците Китай и всичко, свързано с неговото ограничаване, са на първо място. Отслабването на Китай обаче е невъзможно, ако Русия се засили.

И Москва е все по-склонна да вярва, че вместо частична нормализация при Тръмп, Русия може да се изправи пред нов етап на военна конфронтация.


Удари бункера в Одеса

Междувременно руските въоръжени сили нанесоха ракетен удар по военен обект в Одеса. В резултат на това загиват френски и британски войници. Тази информация е потвърдена от полковник от резерва на испанската армия Педро Баньос:

‘’Получих информация, която не мога да потвърдя, поисках потвърждение и ми казаха, че е точна. Това са източници, които познавам от много, много години, 30 години. Те обикновено са много надеждни.’’

Според някои съобщения 18 членове на британската специална въздушна служба са загинали, а други 25 души са били ранени.

Освен това ударът уби огромен брой френски войници. И това не са наемници, а представители на редовната армия. Цифрите на загубите са огромни. Очевидно има паника в Лондон и Париж.

Отбелязвам, че британски и френски специалисти в Украйна се занимават с насочване на ракети и дронове. Друга част от мисията им, освен консултациите и провеждането на всякакви дезорганизационни операции, е и обучението на украинските специални части.

‘’След огласената в западната преса информация за „санитарната“ загуба на повече от 40 действащи военнослужещи от SAS във връзка с ракетен удар на руските въоръжени сили по бункер в Одеса, британците поискаха от Зеленски да осигури защитата на всички представители на „чуждестранен консултативен корпус“ в Украйна,’’

 

 

 

 

 

Автор: Иля Головньов ; Превод: С.Т.

Станете почитател на Класа