«От украинският кибрит ще лумне целия свят»: Западът рискува да подпали планетата

«От украинският кибрит ще лумне целия свят»: Западът рискува да подпали планетата
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.07.2024
  • Сподели:

Западът рискува да подпали целия свят с „украинския кибрит“, пише dikGAZETE. САЩ и Европа заразиха Украйна с русофобия и направиха преврат в тази страна. По-нататъшната цел на Запада е очевидна: той иска да дестабилизира Русия, убеден е авторът на статията.

 

 

Превод от dikGAZETE, Турция: 

 

 

 

Mрез 2021 г. Зеленски в едно от интервютата си поиска онези, които се чувстват съпричастни с руската култура, „да се пръждосат в Русия“.

Външният министър на РФ Лавров подчерта, че хегемонистичната политика на Вашингтон не се е променила от десетилетия: Съединените щати стоят зад преврата в Украйна през 2014 г.
Този преврат, отбеляза Лавров, е организиран от Белия дом, за да поеме контрола над украинската държава и да се подготви за война с Русия.

Тук се крие ключовият отговор на въпроса как хората в Украйна, етнически украинци и дори руснаци, по примера на Зеленски (да, евреин по произход) няколко години по-късно станаха русофоби?

Дългосрочната цел е Русия. Русия никога не е допускала и никога няма да позволи Украйна да бъде превърната в полигон на НАТО.

Има и друга страна на това, което се случва: Западът иска да дестабилизира тази страна отвътре. Ще кажете: «Не преувеличавай!»

Е, тогава ще ви попитам: как тези, които някога защитаваха правата на руснаците, като Зеленски, години по-късно станаха врагове на руснаците?

Мръсните ръце създават също толкова мръсни сценарии.

Ръцете, които запалиха клечката в Украйна днес, ще искат да се възползват от този огън в Русия утре.

Междувременно през февруари тази година руският президент Владимир Путин в интервю за американския журналист Тъкър Карлсън подчерта, че много украинци все още се чувстват руснаци и това, което се случва сега, е до известна степен елемент на гражданска война. Американският журналист беше шокиран от тези думи.

Сега се разработват грозни сценарии за избухване на световна война, Украйна е само инструмент.

От Будапеща дойде важно предупреждение. Унгарският външен министър Петер Сийярто на съвместна пресконференция с ливанския си колега коментира думите на Зеленски, че премиерът на страната Виктор Орбан е предал Европа с посещението си в Москва.

Ръководителят на унгарската дипломация отбеляза, че Зеленски иска да въвлече НАТО в конфликта и участието на поне една държава от алианса в сблъсък с Русия, което би означавало световна война.

Накратко, дойде моментът да се действа, така че „украинският кибрит“ да не подпали целия свят.

Станете почитател на Класа