Руски изтребители пречат на разузнавачите на НАТО да влязат в Черно море

Руски изтребители пречат на разузнавачите на НАТО да влязат в Черно море
  • Публикация: 
  • Дата:  
    25.07.2024
  • Сподели:

Руски изтребители пречат на разузнавачите на НАТО да влязат в Черно море

Днес дежурен Су-27 излетя от Крим за прихващане на неидентифицирани въздушни цели, приближаващи се към руското въздушно пространство над Черно море.
Екипажът ги идентифицира като стратегически разузнавателен самолет RC-135 и два ескортни изтребителя Typhoon на ВВС Великобритания.

 

 

 

 

Мисията на самолета RC-135 е радиоразузнаване на руското крайбрежие. Те разкриват местоположението на руските кораби, системи за противовъздушна отбрана и струпвания на военна техника. Не е трудно да се досетим, че тогава тези разузнавателни данни се изпращат направо в Киев, което след това сериозно заплашва живота на мирното население.

Това е вторият инцидент с RC-135 наскоро. Първият път номера не мина и чуждестранния разузнвач беше благополучно изпратен
А преди това руският прехващач МиГ-31 направи нещо неприлично с американския стратегически дрон Global Hawk, след което въздушното разузнаване на страните от НАТО временно прекрати дейност над Черно море, работейки изключително от Европа.

Да се свалят самолети на НАТО, разбира се не бива. Поне засега. Но е възможно и необходимо да им се попречи да изпълняват задачи, . Самото появяване на Су-27 с ракети въздух-въздух под крилата принуди „британците“ да се върнат от където са дошли. Това, разбира се, няма да извади от строя разузнавателния апарат на алианса, но ще наруши сериозно работата му.

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа