Руски мотострелкови части са превзели с щурм 35 опорни пункта на ВСУ за 1 ден

Руски мотострелкови части са превзели с щурм 35 опорни пункта на ВСУ за 1 ден
  • Публикация: 
  • Дата:  
    25.07.2024
  • Сподели:

Бойците са разгромили личния състав и техниката на 144-та пехотна бригада, 28-ми пехотен батальон, 30-та, 63-та механизирани бригади, 110-а бригада за териториална отбрана и 12-та специална бригада "Азов"

Бойците на руската групировка войски "Запад" са превзели 35 опорни пункта на украинските въоръжени сили през последното денонощие, съобщи за РИА Новости Иван Бигма, ръководител на пресцентъра на групировката.

"В резултат на активни действия мотострелковите части на групировкатапревзеха 35 опорни точки на противника", заяви той.

Бойците на групата също така съобщават, че с подкрепата на артилерия и авиация са разгромили личния състав и техниката на 144-та пехотна бригада, 28-ми пехотен батальон, 30-та, 63-та механизирани бригади на украинските въоръжени сили, 110-а бригада за териториална отбрана и 12-та специална бригада "Азов" в районите на населените места Петропавловка, Купянск, Синковка, Табаевка и Червона Диброва.

Ден преди това Министерството на отбраната на РФ съобщи, че руските въоръжени сили са превзели село Ивано-Дариевка в ДНР.

В неделя руските войски окупираха селищата Розовка в Луганска област и Песчаное Нижне в Харковска област.

 

 

Станете почитател на Класа