Ким Чен-ун посреща руска делегация, водена от заместник-министъра на отбраната Алексей Криворучко

Ким Чен-ун посреща руска делегация, водена от заместник-министъра на отбраната Алексей Криворучко
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.07.2024
  • Сподели:

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун прие руска делегация, водена от заместник-министъра на отбраната Алексей Криворучко, в централата на Централния комитет на Работническата партия, съобщи ЦТАК. По време на срещата двете страни обсъдиха военното сътрудничество "за защита на взаимните интереси в областта на сигурността", съобщава News.bg.

Ким Чен-ун изрази "непоколебимата силна подкрепа и твърдата солидарност на правителството и народа на КНДР" към Русия във връзка с военните действия в Украйна, посочва агенцията. Той също така отправи бойни поздрави на армията и народа на Русия, които според него водят справедлива война в защита на суверенните права и сигурността на държавата.

На срещата Ким Чен-ун припомни посещението на руския президент Владимир Путин в Пхенян на 18 и 19 юни. Той подчерта, че армиите на двете страни "трябва да се обединят по-здраво, енергично да стимулират корейско-руските отношения" и "да играят важна роля в защитата на регионалния и световния мир и международната справедливост".

Станете почитател на Класа