Медведев: Коранът ни дава право да започнем ядрена война срещу НАТО

Медведев: Коранът ни дава право да започнем ядрена война срещу НАТО
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.07.2024
  • Сподели:

Бившият президент на Русия Дмитрий Медведев каза, че „всичко е възможно“, визирайки сценария между Русия и НАТО да започне ядрена война заради Украйна.

В интервю за руското издание „Аргументи и факти“ Медведев заяви, че Руската федерация има „моралното и законово право да даде адекватен, симетричен или асиметричен отговор на прякото нарушаване на нашата сигурност и суверенитет“.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност и водещ глас сред привържениците на твърдата линия в Кремъл казва още, че Коранът дава право на Русия да започне ядрена война срещу НАТО.

„На злото може и понякога трябва да се отговори със зло. Принципът „око за око, зъб за зъб“ има исторически характер. Той е посочен в Законника на Хамурапи (сборник със закони на вавилонския цар Хамурапи), в Законите на Ману, в Законите на дванадесетте таблици, и разбира се в Стария завет и Корана“, каза Медведев. Медведев неслучайно се позовава на свещената за мюсюлманите книга. Голяма част от населението на федерацията е мюсюлманско, а Рамзан Кадиров е един от поддръжниците на Путинския режим, без който той може лесно да рухне.

„И докато можем да предотвратим глобална катастрофа, ние се стремим да го направим. Жалко е, че сегашните ни врагове нямат такива мотиви“, каза пацифистът Медведев, който почти всеки ден отправя ядрени заплахи към европейските страни и към САЩ.

В интервюто си Медведев нарича Украйна „бившата Украйна“, като по думите му страните от НАТО са се опитали там да прокарат своите егоистични интереси в ущърб на Русия. „Днес Русия не заплашва НАТО, няма намерение да напада страните членки на Алианса“, твърди бившият руски президент.

„Действията, които противниците на Русия предприемат срещу нас от години, разширявайки Алианса и подхранвайки киевските неонацисти, са подходът на НАТО към точката, от която няма връщане“, заяви още той. Дмитрий Медведев каза още, че присъединяването на Украйна към НАТО би означавало война.

„НАТО има само един интерес - да превърне Украйна в средство за унищожаване на Русия. Украинските идиоти във властта веднага след разпадането на СССР се опитаха да изградят своята държавност върху отричането на всичко, което ни обединява“, заяви Медведев.

 

Станете почитател на Класа