Пълен смях: Сунак ще сдържа Русия, вижте как

Пълен смях: Сунак ще сдържа Русия, вижте как
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.05.2024
  • Сподели:

Ако спечели изборите през юли, Консервативната партия на Обединеното кралство ще въведе отново наборната военна служба поради опасения за нарастващата заплаха от страни като Русия и Китай, пише Daily Mail. Според разработения план след навършване на 18-годишна възраст на британците ще бъде даден избор: или 1 година служба, или 2 почивни дни седмично в рамките на 1 година общественополезен труд.

 

 

Пълен смях: Сунак ще сдържа Русия, вижте как

 

 

Инициативата предполага, че след като навършат 18 години и напуснат училище, всички британци ще трябва или да служат 1 година във въоръжените сили, или да посветят 2 уикенда всеки месец в продължение на 1 година, тоест 25 дни, на общественополезен труд, помагайки на пожарникари, полицаи, комунални служби или в системата за здравеопазване. Очаква се около 10% от завършилите да изберат първия вариант.

„Трябва да направим повече за нашите младежи, а нашите младежи трябва да направят повече за нашата страна. Страната ни е толкова силна, колкото всички ние допринасяме за нея. Това ще даде възможност на бъдещите поколения да придобият ценни житейски умения, внасяйки своя принос за нашата страна“, каза Сунак.

Станете почитател на Класа