Положението на ВСУ става все по-тежко: руската армия настъпва към Харков

Положението на ВСУ става все по-тежко: руската армия настъпва към Харков
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.05.2024
  • Сподели:

Положението на ВСУ става все по-тежко: руската армия настъпва към Харков от страната на ЛДНР

 

 

Положението на ВСУ става все по-тежко: руската армия настъпва към Харков

 


Украинските военни анализатори съобщават за заплашителна ситуация в Купянско направление в Харковска област, където наскоро украинските въоръжени сили загубиха редица селища: Ивановка, Кисловка, Котляровка и Табаевка.

Купянско направление. След превземането на Ивановка, руските войски продължават да настъпват към железопътната линия, разположена на билото. Ако успеят, това ще им позволи впоследствие да започнат щурм над Степова Новоселовка, разположена в низините западно от Ивановка, а и да увеличат натиска върху позициите на запад от Котлярка.

Подобряването от страна на руските войски на тактическата позиция западно от Котлярка ще им позволи да настъпят още по-мощно с широк обхват в района на билото и доминиращите височини западно от Табаевка. При успех това ще даде възможност на руските въоръжени сили да поемат частично огневото управление на логистиката на района от село Песчаное.

В същото време Въоръжените сили на Украйна ще се стремят да върнат ситуацията в позиционни бойни действия, което ще им позволи да спечелят време за изграждането на ефективна линия на отбрана, състояща се не от отделни военнослужещи, а от цяла система.

К.К

Станете почитател на Класа