Падна рекордът на снайпериста Зайцев, руски войник унищожи с дрон над 300 украински бойци

Падна рекордът на снайпериста Зайцев, руски войник унищожи с дрон над 300 украински бойци
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.05.2024
  • Сподели:

"Резултатите на водачите на FPV - дроновете вече надхвърля ефективността на известните снайперисти от Великата отечествена война - един руски войник е унищожил повече от 300 войници от въоръжените сили на Украйна с помощта на дрон, докато героят на Съветския съюз Василий Зайцев - повече от 240 фашисти".

Това заяви в интервю за РИА Новости инструктор от Центъра за специална тактика и начална военна подготовка "Рокот", представящ се с псевдонима "Пиночет".

 

„Един руски FPV оператор уби повече от 300 души, това е показател за нивото на великия снайперист – героя на Съветския съюз Василий Зайцев“, каза "Пиночет".

По думите му обучението на оператор на FPV дрон отнема две-три седмици, а за снайперист са необходими поне шест месеца. Инструкторът също така отбеляза, че за да стреля, снайперистът трябва скрито да се придвижи до линията на бойния контакт, да заеме позиция, да се маскира, да наблюдава дълго време и да напусне навреме, след като унищожи врага, докато операторът на дрона може да работи на голямо разстояние.

„В същото време обхватът му на цели е много по-широк от този на снайпера. Това включва „укрепени“ цели или цели в окоп, които снайперистът не вижда, и оборудване, включително танкове“, добави Пиночет.

 

Станете почитател на Класа