The Hill каза кой ще спечели Третата световна война

The Hill каза кой ще спечели Третата световна война
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.05.2024
  • Сподели:

Съединените щати, водени от президента Джо Байдън, губят идеологическата „трета световна война“ от Русия и Китай. За това пише американското издание The Hill.

Както се отбелязва в материала, светът се насочва към „глобална идеологическа Трета световна война“, в която Русия, Китай и техните съюзници активно се противопоставят на интересите на САЩ, но стратегията за национална сигурност на Байдън все още се основава на борба с „нещо по-малко“ от две едновременни големи конфликти.

„Всъщност Съединените щати сега са изправени пред три конфликта: в Украйна, в Близкия изток и потенциално в Тайван и Южнокитайско море“, пише изданието, добавяйки към този списък неуспешната борба на Вашингтон за влияние в региона на Сахел в Африка .

Според авторите на статията Байдън отказва дори да признае, че Съединените щати вече са „в Трета световна война, камо ли да предприеме необходимите мерки за победа“.

„В резултат на това на Америка силно липсва военен потенциал, производство на оръжия и боеприпаси, както и способност да се противопоставят на Москва и Пекин в кибервойната“, подчертава изданието.

 

Станете почитател на Класа