"Харковската месомелачка": Врагът нанесе удар, за който не се пише в сводките

"Харковската месомелачка": Врагът нанесе удар, за който не се пише в сводките
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.05.2024
  • Сподели:

Хвърляйки последните си резерви в контранастъпление край Харков, врагът се проваля и в други посоки, появи се списък на отговорните за майското бягство от руската граница, Киев преминава в режим „камикадзе“. Повече четете в материала.

 

 

Контраофанзивата е в ход, но не така

Противникът на север от Харков успя да събере силите си и да си върне някои от загубените позиции. Според военни, става дума за предмостие с ширина около 8 километра и дълбочина около два километра на височина край село Липци.

Височините тук са от стратегическо значение, тъй като се издигат на около 100 метра над околните долини на река Харков и нейните притоци и селища в долините.

"Логиката на неговото движение е същата като нашата. Той осъзнава, че контролът върху хълмовете източно от Липцов е ключът към цялата тази стратегически важна позиция. Тук са насочени неговите атаки",— казва военният журналист и експерт Юрий Подоляка.

Има информация, че тук са прехвърлени най-добрите оператори на БПЛА на Украйна, "Птиците на маджарите", както и най-боеспособните единици от околността до Бахмут.

Зеленски вече направи изявление, че въоръжените сили на Украйна са на път да изхвърлят нашите хора обратно в чужбина и всички военни ресурси се насочват за затвърждаване на политически тези. Има обаче нюанси...

Това контранастъпление става за сметка на колосалните загуби на противника. Нашата артилерия използва всички средства, включително работата на ТОС в местата, където бяха съсредоточени сили на противника. Авиацията работи, парализирайки логистиката.

 

 

Жители на Белгород съобщават, че канонадата не спира. При такива интензивни загуби атаката не може да продължи дълго и много скоро ще има връщане назад. Осъзнавайки това, украинските въоръжени сили подкопават речните преходи. Това ли наистина правят, когато атакуват?

"Операция "Слобожанска месомелачка" в санитарната зона продължава",— така описа ситуацията военният кореспондент Александър Коц.

28 непанфиловци

Междувременно нашите съседи по географската карта, които започнаха голяма геополитическа свада под знамето на унищожаването на комунистическото минало, изглежда възприеха най-тъмното от тоталитарното наследство в тази борба.

Има информация, че Зеленски е „изпаднал в истерия и е заплашвал да разстреля“ своите генерали, обвинявайки ги в некомпетентност и предателство. А по факта на пробив на държавната граница Държавното бюро за разследване (аналогично на руския СледКом) образува наказателно дело срещу 28 офицери от Въоръжените сили на Украйна. Това съобщава Главком, позовавайки се на съдебни регистри.

В списъка на "предателите на родината" са командирът на оперативно-тактическата група, командирът на бригадата, командирите на батальони, командирите на роти и началникът на разузнавателния отдел на щаба.

Следствието вече е установило, че командването на 125-а бригада не е организирало правилно отбраната на позиции на границата на Харковска област, което е довело до загуба на военна техника и личен състав на частта. Не е осигурена и готовността на инженерните и укрепителните съоръжения в 10-километровата зона от границата.

Военните съдилища за предателите на родината са това, което липсваше на отрядите грузински снайперисти, спецотрядите от неонацисти и бруталните спецофицери от СБУ, за да допълнят картината на „истински демократична държава“.

Здравейте момчета! В СССР имаше 28 панфиловци, а вие ще имате 28 харковци - усетете разликата.

Където е тънко, се къса

Е, прехвърлянето на резервите на украинските въоръжени сили към Харков естествено отслаби отбраната в други райони и нашата армия се възползва от това. Под Часов Яр е отбелязано движение на ден - около километър.

Клещеевка беше официално призната от Киев за изгубена тази сутрин.

"Натискаме и вече не сме „плоски“. В докладите вече са Карловка, Дружковка, Константиновка – тези населени места вече са много далеч от Донецк. Да продължим напред. Курахово е точно зад ъгъла, заобиколен от Угледар",– каза военният кореспондент Александър Сладков в петъчен поток.

Руснаците се научиха да заблуждават нашите бомби“

От света на технологиите. Членовете на НАТО се оплакват на пресата, че Русия се е научила да „заглушава“ прецизни бомби, получени от Украйна от Съединените щати.

Според Ройтерс американците са предали на Украйна товар от най-новите високоточно управляеми планиращи бомби. Те са в състояние да летят на 160 километра от точката на изстрелване и трябваше да допълнят арсенала от далекобойни оръжия.

Проблемът е, че руската армия бързо се научи да заглушава навигационната система в тези бомби и те не достигат до целта, казаха пред Ройтерс трима души, запознати с проблема.

На линията на бойно съприкосновение се появяват все повече съвременни системи за радиоелектронна борба, които са способни да решават подобни проблеми.

Разработчиците на американската бомба Boeing казват, че бомбата може да устои на заглушаване до известна степен, но ще отнеме месеци за решаване на проблема.

Е, няма да стоим неподвижни в този момент...

Не можете да го оставите без отговор

Вчера вечерта врагът съобщи, че безпилотни самолети са ударили контролния център на захоризонтния радар за ранно предупреждение Воронеж-ДМ в Краснодарския край.

Засега няма официално потвърждение от ръководството на руското министерство на отбраната, но има потвърждение от независими източници от наша страна и от сенатор Дмитрий Рогозин.

И ако това наистина е така, трябва да признаем, че плъхът, забит в ъгъла, става смъртоносен и днес режимът в Киев вече действа като камикадзе на Запада.

Желанието да запазят страната и гражданите си беше напълно забравено, а целта на хунтата беше тоталното унищожаване на живота в Източна Европа.

Факт е, че „Воронеж-ДМ“ е един от ключовите елементи на противоракетния щит на Русия. Осигурява контрол на космоса в южно и югозападно направление на дълбочина до 6000 км.

Поражението на такава станция съответства на концепцията за „вражеско въздействие върху критично важни държавни или военни обекти на Руската федерация“ и е изпълнено с ответен ядрен удар, според концепцията за нейното използване,– казва военният наблюдател Влад Шлепченко.

"Вашингтон ще трябва да отговаря изцяло за случилото се. Така ние стоим не само на прага, но вече и на ръба, отвъд който, ако врагът не бъде спрян в подобни действия, ще започне необратим колапс на стратегическата сигурност на ядрените сили, "– изрази мнение Рогозин, бившият ръководител на Роскосмос.

Ако позицията на Русия остане същата след такава провокация: „Със сигурност ще се ударим повече от веднъж, целият свят е в руини, но тогава“, тогава въпросът за съществуването на сателитната група Starlink над Украйна и разузнавателните дронове на НАТО в Черно море със сигурност е закъсняло.

Без техния ескорт атаките срещу стратегически цели дълбоко в руската територия биха били невъзможни. Сега Русия има моралното право да унищожи тези вражески активи.

 

 

 

 

Автор: Александър Орлов ; Превод: С.Т.

Станете почитател на Класа