Британското разузнаване: Ударите по Белбек отслабват способностите на Русия да защитава Крим

Британското разузнаване: Ударите по Белбек отслабват способностите на Русия да защитава Крим
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.05.2024
  • Сподели:

Ударите сили на Украйна (ВСУ на Въоръжените) по военното летище Белбек на Крим щетите и руски военни съоръжения ще доведат до влошаване на способността на военните на Москва да защитават въздушното пространство около полуострова.

 

 

Това се казва в доклад на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, резюме от който е публикуван в социалната мрежа Х, пише „Фокус“.

Припомня се, че през нощта на 14 май украинските военни са атакували руски военни обекти в Крим. В резултат на това на летище Белбек бяха повредени елементи от руската ракетна батарея С-400 "Триумф“, включително радар 92Н6 и пускови установки.

Освен това се съобщава, че най-малко два самолета МиГ-31, които са били на летището, също са били унищожени.

Британското разузнаване отбелязва, че атаката срещу руски обекти в Крим е четвърта за последния месец, в който руската ПВО търпи загуби.

"Кумулативният ефект от тези удари доведе до общо намаляване на способността на Русия да защитава въздушното пространство около Крим и в същото време демонстрира способността на Украйна да влияе върху операциите на руската противовъздушна отбрана“, се казва в доклада на британското разузнаване.

Според военните на Лондон е много вероятно атаката да принуди Русия да разпръсне средствата си за въздушна отбрана, за да гарантира оцеляването на своята противовъздушна отбрана.

В противен случай Руската федерация рискува да загуби по-голям брой самолети, а също така ще бъде принудена да прехвърля средства за ПВО от други места.

"Намаляването на зоната на покритие на самолетите А-50 и разпръскването им от кримските летища вероятно ще доведе до увеличаване на часовете на полет и честотата на излитане на патрулните изтребители, за да се запълнят празнините в зоната на покритие, което ще доведе до увеличават се проблемите с поддръжката на техните флоти“, обобщава британското разузнаване.

 

Станете почитател на Класа