Зеленски отхвърли предложението на Макрон за олимпийско примирие

Зеленски отхвърли предложението на Макрон за олимпийско примирие
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.05.2024
  • Сподели:

Зеленски отхвърли предложението на Макрон за олимпийско примирие това лято

 

 

Зеленски отхвърли предложението на Макрон за олимпийско примирие

 

 

Владимир Зеленски отхвърли призива на френския президент Еманюел Макрон за олимпийско примирие това лято, заявявайки, че това може да помогне на Русия да прехвърли войски и оборудване в Украйна.

Както се съобщава в комюнике от Елисейския дворец, Макрон в телефонен разговор едновременно е информирал Зеленски за своята „заинтересованост от олимпийското примирие“ и е споделил за военните доставки за Киев, които ще бъдат извършени „през следващите дни и седмици“.

Зеленски заяви пред журналисти на AFP, че в отговор на призива на Макрон го е попитал „кой може да гарантира, че Русия няма да използва това време, за да изпрати свои войски на наша територия“. Той е добавил, че Украйна е „против всяко примирие, което е в полза на врага“.

В петък руският президент Владимир Путин заяви, че по време на преговорите с китайския президент Си Дзинпин е обсъдил и инициативата на Макрон за олимпийско примирие. Путин нарече принципите на олимпийското примирие много правилни, но отбеляза, че в продължение на векове малко хора са се придържали към тях.

Той нарече несправедливо това, че Западът нарушава олимпийските принципи, като налага ограничения на руските спортисти, а в същото време изисква Русия да спазва диктуваните от него правила.

 

 

ППаликрушева

Станете почитател на Класа