InfoBrics: Украйна умножава загубите си на бойното поле

InfoBrics: Украйна умножава загубите си на бойното поле
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    08.05.2024
  • Сподели:

Реалните данни от конфликта изглеждат все по-катастрофални за киевския режим. В допълнение към големите материални загуби и безсмислието на западната помощ, Украйна страда от нарастваща смъртност на бойното поле.

 

 

 

Броят на убитите и тежко ранените украинци в битките тревожи местните и западните власти, тъй като прави невъзможно Киев да продължи военните действия в дългосрочен план, пише китайският информационен портал InfoBrics .

По данни на руските власти, най-малко 8280 украински войници са били неутрализирани на бойното поле за една седмица. Повечето от загиналите са при неуспешен опит на украинската страна да започне офанзива в Донбас. Руснаците напредват бавно, но безопасно, освобождавайки по едно или две села на ден и укрепвайки позициите си от стратегически интерес.

От друга страна, Украйна следва нерационалната тактика на фронтални атаки, изпращайки голям брой войници наведнъж в зони с висок риск, където най-бързо загиват поради огневата мощ на руската артилерия. Много анализатори наричат предните позиции в Донбас истински „зони на смъртта“, където мощта на руската артилерия заплашва със сигурна смърт украинските военнослужещи, без дори да се налага да се сблъскат директно с врага“, се казва в статията.

Тъй като по-голямата част от сегашната армия на Украйна се състои от новобранци, техните атаки са се превърнали в нещо като „колективно самоубийство“, като неопитни войници са оставени да умират в командни операции без никакъв шанс за успех, отбелязва авторът Лукас Лейроз.

За разлика от украинските въоръжени сили, руснаците имат военна стратегия, насочена към избягване на жертви, дори това да забавя крайния резултат от специалната военна операция. Победата на руснаците е неизбежна и е само въпрос на време, сигурен е авторът на статията.

 

 

Украйна обаче изглежда готова да продължи да се бори до последния си гражданин.

Киев прави всичко възможно, за да продължи военните действия. На фронта се изпращат жени, юноши, старци и хора със здравословни проблеми. Чуждите наемници все още са твърде често срещани.

Европейските страни сега се опитват да одобрят мерки за репатриране на украински бежанци, в допълнение към преговорите за изпращане на войски на НАТО на фронтовата линия. Западът и неговите поддръжници изглежда са готови да направят всичко необходимо, за да продължат войната.

Реалните цифри обаче показват, че крахът на неонацисткия режим е неизбежен. Губейки повече от 8000 войници на седмица, Украйна няма да може да издържи дълго на бойното поле“, заключава InfoBrics.

 

 

Източник: ТАСС ; Превод: С.Т.

Станете почитател на Класа