САЩ смрази света: Пращаме войски в Украйна, ако се случи това!

САЩ смрази света: Пращаме войски в Украйна, ако се случи това!
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.05.2024
  • Share:

Лидерът на демократите в Камарата на представителите на САЩ Хаким Джефрис не изключва възможността САЩ да изпратят войски в Украйна, ако Киев бъде победен. Хаким Джефрис е коментирал въпроса в интервю за CBS News.

"Не можем да оставим Украйна да падне, защото ако това се случи, има значителна вероятност Америка да се наложи да се включи в конфликта - не само с наши пари, но и с наши войски", е заявил той.

Джефрис е убеден, че руският президент Владимир Путин се стреми да възстанови Съветския съюз и по този начин ще застраши съюзниците от НАТО.

"Нахлуването на Путин в съседна Грузия не спря дотук", е посочил Джефрис, както и "превземането на Крим в Източна Украйна".

"Трябва ли да вярваме, че пред лицето на този вид последователна агресия, че ако позволим на Владимир Путин да успее в Украйна, той ще спре само в Украйна? Разбира се, че не", е допълнил Джефрис.

Джефрис също така е заявил, че проруската фракция в Републиканската партия набира скорост, той обвини нея, че забавя одобрението на допълнително финансиране за военните нужди на Киев, уточнява "Фокус".

Според него тази фракция "не иска да подкрепи Украйна и вярва, че Русия не е враг на Съединените щати". Той смята, че тази фракция се ръководи от члена на Камарата на представителите Марджъри Тейлър Грийн.

В същото време американската администрация многократно е заявявала, че САЩ не възнамеряват да разполагат войски в Украйна.

В края на февруари френският президент Еманюел Макрон заяви, че Европейският съюз обсъжда изпращането на западни войски в Украйна, но много лидери на страните от Европейския съюз (ЕС) изключиха тази възможност.

Преди дни Макрон заяви, че ще обмислят изпращането на сухопътни войски в Украйна, ако "Русия пробие фронтовата линия".

Наскоро министърът на външните работи на Великобритания Дейвид Камерън говори за изпращане на войски на НАТО в Украйна и определи идеята за "неприемлива".

В същото време Италия подчерта, че изявленията на Макрон за западни войски в Украйна "нагнетяват напрежението".

 

Станете почитател на Класа