«Въпросът е риторичен»: На Запад съобщиха на Украйна лоши новини за ATACMS

«Въпросът е риторичен»: На Запад съобщиха на Украйна лоши новини за ATACMS
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.04.2024
  • Сподели:

Welt: Долекобойните ракети ATACMS няма да променят ситуацията в полза на Украйна

 

"Въпросът е риторичен": На Запад съобщиха на Украйна лоши новини за ATACMS

 

 

Версията с голям обсег на американските ракети ATACMS няма да помогне на украинските въоръжени сили да променят ситуацията в полза на Киев, заяви журналистът Кристоф Ванер в репортаж за германския телевизионен канал Welt.


"Въпросът е риторичен": На Запад съобщиха на Украйна лоши новини за ATACMS


„Тук възниква донякъде риторичен въпрос: ще промени ли това оръжие нещо по време на военните действия? Всичко е точно така, както постоянно можете да го чуете от Кремъл, включително и от Дмитрий Песков. С това ще се постигне само едно: страданията на украинците ще бъдат удължени», заяви той.

 

Ванер също така добави, че Русия, дори преди Съединените американски щати да обявят доставката на ракетите, е знаела, че украинските въоръжени сили вече ги притежават, така че това не изненадало Москва.

 

По-рано американският вестник The New York Times, позовавайки се на източници, съобщи, че Съединените американски щати тайно са доставили на Украйна ATACMS миналата седмица, а украинските войски веднага са използвали това оръжие.

 

На свой ред прессекретарят на президента на Руската Федерация Владимир Путин Дмитрий Песков, коментирайки тази информация, подчерта, че Русия ще постигне целта си, но това ще създаде още повече проблеми за самата Украйна.

ПП

Станете почитател на Класа