Плячка: Танковете Leopard вече са в Москва, един месец ще ги...

Плячка: Танковете Leopard вече са в Москва, един месец ще ги...
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.04.2024
  • Сподели:

Министерството на отбраната на Русия открива на 1 май изложба на трофейна техника, пленена на фронта в Украйна.

Сред "експонатите“ обещават  бойни машини на пехотата Marder и Bradley, както и танкове германско производство Leopard, соъбщават западните медии.

Повече от 30 образци военна техника, произведени в 12 страни, включително САЩ, Великобритания, Германия и Франция, Турция, Швеция, Чехословакия, Южна Африка, Финландия, Австралия, Австрия и Украйна, ще бъдат представени на посетителите.

Гостите на събитието ще могат да се запознаят с танка Leopard и бойна машина на пехотата (БМП) Marder германско производство, американската машина Bradley, шведската CV90, френскатаAMX-10RC и много други експонати.

Изложбата ще бъде открита на 1 май и ще продължи един месец. Ще бъдат представени и образци стрелково оръжие на различни армии, документи, карти, "идеологическа литература“ и оборудване на украински военнослужещи.

За удобство на посетителите тук ще бъдат поставени информационни щандове с данни за западните страни производителки, техническите характеристики на машините, мястото и обстоятелствата на изземването на техниката от руски военнослужещи.

 

 

Станете почитател на Класа