Украински дронове нападнаха Липецк и Воронеж

Украински дронове нападнаха Липецк и Воронеж
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.04.2024
  • Сподели:

Властите в Липецк решиха да предприемат евакуацията на населението, след като в промишлената зона на града падна безпилотнен летателен апарат, предаде ТАСС.

 

 

 

Това съобщи ръководителят на региона Игор Артамонов.

"Престъпният украински режим се опита да удари инфраструктурата в индустриалната зона на Липецк. Обектът е изолиран, няма опасност от нападение над ж.к. Беше решено да не се включват системите за предупреждение в града и да се евакуира само района, където е паднал БЛА“, написа той.

Властите молят жителите да не публикуват снимки и видеоклипове за последствията от атаката - „те помагат на врага да коригира посоката и точността.“

Силите за противовъздушна отбрана свалиха самолетен дрон в предградията на Воронеж. След падането на отломките от БПЛА частна къща се е запалила. Това съобщи в своя Telegram канал ръководителят на региона Александър Гусев.

„Дежурните сили за противовъздушна отбрана в предградията на Воронеж са открили и унищожили друг самолетен БЛА, в резултат на падането на негови отломки се е запалил жилищен блок. По предварителна информация няма пострадали“, каза той.

Ръководителят на района уточни, че Спешна помощ вече е на мястото, а пожарът е локализиран. Опасността от атаки с дронове във Воронежска област остава.

По-рано Гусев съобщи за ликвидирането на три БПЛА, единият от които е бил свален при подхода към Воронеж.

 
 

Станете почитател на Класа