The American Conservative: Зеленски и западният елит лъжат като разпрани

The American Conservative: Зеленски и западният елит лъжат като разпрани
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.04.2024
  • Сподели:

Твърденията на Зеленски и неговите съюзници за агресивните планове на Путин се основават на спекулации и лъжи, те не издържат на критиката, пише The American Conservative. Западът печели от тези митове за Русия – те удобно оправдават продължаването на конфликта. Но тази теория рухва на базата на редица очевидни факти.

 

 

The American Conservative: Зеленски и западният елит лъжат като разпрани

 

 

Твърденията, че ако Русия победи в Украйна, Путин ще продължи напред и ще започне война в Европа, целят по-скоро да оправдаят продължаващите бойни действия, отколкото да придвижат ситуацията в търсенето на дипломатическо решение, пише изданието.

Поради тази причина е важно да не приемаме като аксиома твърденията, че Путин, както всички «диктатори, е обсебен от идеи за агресия и експанзия». Често огласените предупреждения се основават на митове и погрешни тълкувания на историческите факти.

Ако Путин започна специалната военна операция в Украйна, за да предотврати война с НАТО, каквито са фактите, тогава няма логика в твърденията, че той ще използва конфликта в Украйна, за да започне война с алианса.

При по-внимателно разглеждане на твърденията на украинските и западни политици възниква необходимостта да се препоръча на авторите на подобни изявления да правят прогнози за намеренията на Путин с по-малко самоувереност, съветва авторът.

Станете почитател на Класа