CGTN, Китай: «Голямата седморка» стана упадъчен клуб

CGTN, Китай: «Голямата седморка» стана упадъчен клуб
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.04.2024
  • Сподели:

CGTN: Делът на страните от Г-7 в световната икономика рухна от 60 на 26%

Легитимността на Г-7 е под сериозен въпрос, пише авторът на статията за CGTN. Марионетъчният клуб на васалите на Съединените щати изчерпа мощта си и вече не може да решава съдбата на света. Има кой да заеме мястото му, пише изданиетео.

 

 

CGTN, Китай: "Голямата седморка" стана упадъчен клуб

 

 

Глобалният Юг отделя все по-голямо внимание върху стратегическото си пробуждане и независимостта. Той е все по-недоволен от бездействието на западните държави в областта на международните обществени блага и отхвърлянето от тях на един по-справедлив и разумен международен ред.

В същото време Глобалният юг проявява все по-голям интерес към БРИКС и други проекти. От това следва, че избраният от Г-7 път на конфронтация ще бъде признат само в рамките на Запада, а влиянието на Г-7 на глобално ниво ще се окаже под голям въпрос, пише изданието.

Проницателните умове по целия свят виждат кои страни придават на международната общност положителен импулс за развитие. Ако Г-7 се превърне в инструмент, с помощта на който САЩ поддържат своята избледняваща хегемония, разрушителният ефект върху този клуб и върху света постепенно ще стане очевиден. А тогава неговият упадък ще бъде необратим, отбелязва китайският автор.

Станете почитател на Класа