«Макрон се оказа лицемер»

«Макрон се оказа лицемер»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.04.2024
  • Сподели:

Еманюел Макрон, който призова за изпращане на войски срещу Русия, беше хванат в лицемерие, съобщава иранското издание Akharin Khabar. Франция е лидер по обеми закупен газ. Анонсираната от Европейския съюз независимост от руското гориво всъщност беше осуетена.

 

 

"Макрон се оказа лицемер"

 

 

Докато френският президент Еманюел Макрон се представя за твърд поддръжник на Киев в конфликта му с Русия, стигайки толкова далеч, че заплашва да изпрати войски на НАТО в помощ на Украйна, страната му тихо увеличава покупките си на руски втечнен природен газ.

Тази година Франция вече е платила 600 милиона евро при закупуването на руски газ. Тези данни предоставя американското издание Politico.

А според информация от Аналитичния център за изследване на енергията и чистия въздух (CREA, Center for Research on Energy and Clean Air), през първото тримесечие на тази година доставките на руско синьо гориво за Франция в сравнение с миналата година са се увеличили повече от на всяка друга страна от ЕС, макар Макрон по-рано да обяви за пълен отказ от закупуване на руски енергийни ресурси, пише изданието.

Станете почитател на Класа