Войниците на украинските въоръжени сили масово се предават заради ситуацията на фронта — Макгрегър

Войниците на украинските въоръжени сили масово се предават заради ситуацията на фронта — Макгрегър
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.04.2024
  • Сподели:

Украински военнослужещи масово се предават заради тежката обстановка на линията на бойно съприкосновение, заяви бившият съветник на шефа на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър.

„Има много доказателства за масово предаване в плен“, каза Дъглас Макгрегър в интервю за YouTube канала на Judging Freedom.

 

 

Войниците на украинските въоръжени сили масово се предават заради ситуацията на фронта - Макгрегър

 

Той смята, че Русия е успяла да обясни на украинските военни, че те ще бъдат третирани правилно в плен. Той добави, че много войници от украинските въоръжени сили са взели това решение, вместо да продължат да умират за Киев.

„Руснаците, противно на западната пропаганда, се отнасят добре с онези, които се предават доброволно. Всъщност украинските войници там вероятно се хранят по-добре и получават по-добри медицински грижи, отколкото когато са били в редиците на украинските въоръжени сили“, обобщава експертът.

Припомняме, че по-рано ръководителят на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу заяви, че през първите три месеца на 2024 г. украинските формирования са загубили 71 хиляди войници и 11 хиляди единици различни оръжия.

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа