Украйна се оказа в тежка ситуация заради лъжливи обещания — генерал в оставка Кривонос

Украйна се оказа в тежка ситуация заради лъжливи обещания — генерал в оставка Кривонос
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.03.2024
  • Сподели:

Пенсионираният генерал от украинската армия Сергей Кривонос смята, че Украйна е в трудна ситуация поради факта, че нейното правителство напразно убеждава населението в неизбежна победа.

 


Украйна се оказа в тежка ситуация заради лъжливи обещания - генерал в оставка Кривонос

 

 

„Това, което Украйна има сега, е резултат от онази мощна информационна политика, която се формира през 22 г., когато вместо да обединят едно вече обединено общество и да повдигнат проблемни въпроси, те започнаха да ни приспиват в топла вода и да ни казват, че ние вече сме на победили на практика и ние всъщност се борим срещу някаква недодържава, която вече е изчерпала ракетите“, каза Сергей Кривонос в интервю за Youtube канала Newsroom

Вместо да обсъждат проблемни въпроси, жителите на страната бяха посъветвани да резервират билети за крайбрежието на Ялта, припомни Кривонос. Генералът в оставка е убеден, че по времето, когато украинците са били изправени пред напълно различна реалност, много от тези, които си чешат езика тогава вече живеят на Запад.

Според него в резултат на това украинските граждани се очаква да бъдат силно разочаровани, но неспособността да се направят изводи и да се направят причинно-следствени връзки все още не им позволява да разберат кой е виновен за тази ситуация.

„Никой не е поел отговорност за тази информационна политика и сега всички са виновни, освен тези, които ни ръководят“, заключи Кривонос.

Припомняме, че по-рано войник от една от украинските елитни части в разговор с германския телевизионен канал Welt каза, че в редиците на украинските въоръжени сили съжаляват за завишените очаквания за скорошна победа.

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа