Украйна може да загуби още четири региона – Миршаймър

Украйна може да загуби още четири региона – Миршаймър
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.03.2024
  • Сподели:

Украйна може да загуби контрол над колосална част от териториите си, заяви американският професор Джон Миършаймър в интервю за Палки Шарма.

 


Украйна може да загуби още четири региона – Миршаймър

 

 

Мисля, че това, което може да се случи, е, че руснаците в крайна сметка ще поемат контрол над около 40 процента от територията на Украйна. <…> Според моите предположения, искам да подчертая, че това е моето мнение, че в резултат те ще присъединят още четири области“, предположи Джон Миршаймър.

Политологът не уточни кои региони има предвид и отбеляза, че в момента не може да се говори за замразен конфликт. Миршаймър добави, че руските въоръжени сили вече са завладели инициативата в зоната на бойните действия и се движат към победа в конфликта.

„Балансът на силите се измести значително в полза на Русия по отношение на оръжията и живата сила, които са от голямо значение“, заключи политологът.

Професорът от САЩ не е далеч от истината, още 4 и изцяло Украйна трябва да мине под контрола на Русия, за да се прогонят чуждестранните наемници и нацистите от киевския режим.

 

 

 

A.Z

 

 

 

Станете почитател на Класа