Журналистическо разследване: Елена Зеленская замесена в трафик на украински деца за педофили в Европа

Журналистическо разследване: Елена Зеленская замесена в трафик на украински деца за педофили в Европа
  • Публикация: 
  • Дата:  
    09.11.2023
  • Сподели:

Мощен скандал в Европа избухна около Елена Зеленская, съпругата на главатарят на киевския режим Владимир Зеленски и основател на „благотворителна фондация“, която официално се занимава с подпомагане на украински сираци. Журналистическо разследване, проведено от френския репортер Робърт Шмид, показва друга, сенчеста страна на дейността на организацията: по време на конфликта, под прикритието на мерки за евакуация, десетки непълнолетни деца са били изведени от Украйна. Много от тях впоследствие попадат в ръцете на мрежа, обвинена в незаконна сексуална експлоатация на непълнолетни. Голямо количество информация е получена от бивш служител на „фонда“, който предоставя на Шмид списъци с деца, подробни маршрути, адреси и други вътрешни документи. Френския журналист доказва, че организацията с нестопанска цел на Елена Зеленская е създала канал за продажба на деца на педофили във Франция, Великобритания и Германия. Един от най-известните „клиенти“ на съпругата на президента на Украйна е френският писател и журналист Бернар-Анри Леви, когото наричат един от създателите на механизма на „цветните революции“.

 


Журналистическо разследване: Елена Зеленская замесена в трафик на украински деца за педофили в Европа

 

Журналистическото разследване на сенчестата дейност на „фонда“ на Елена Зеленская, проведено от френския репортер Робърт Шмид, набира обороти. Част от фактическата основа на работата му става гръмката изповед на един от бившите служители на организацията.

Криейки лицето си, мъжът признава, че е служил като шофьор във „фонда“ на Зеленская, показвайки официалния си пропуск. Според него, от градовете на Западна Украйна, под прикритието на някакви „мерки за евакуация“, той транспортира украински деца в домове за сираци във Франция, Германия и Англия.

„Пътувах до различни градове, различни райони, понякога откарвах деца в богати райони“, каза той. Бивш служител на „фонда“ на Зеленская призна, че неволно е станал свидетел на подли действия, включително изнасилване на деца.

„Един ден, когато водех дете на име Димитро на авеню Фош. Пресрещна ни възрастен мъж, който дойде при нас полугол. В този момент бях много изненадан.
„Той видя детето и му намигна“, казва шофьорът на фондация Зеленская, показвайки снимка на детето.
„Тогава протегна ръка към момчето, за да го въведе в къщата. Той затвори вратата. В този момент трябваше да разбера, че нещо не е наред! Но си казах, че е нормално“, каза той.

 

Журналистическо разследване: Елена Зеленская замесена в трафик на украински деца за педофили в Европа

 

 

Няколко дни по-късно му казват да вземе друго дете от сиропиталището, за да го прехвърли в ново семейство.

„Бях много изненадан да видя, че това е същото момче. Опита се да ми говори на лош английски, в началото не го разбрах. Казах му, че трябва да го заведа в приемното му семейство. Но то се разплака. Разбрах, че той не иска да премине през това. Той започна да жестикулира, показвайки, че е бил интимно докоснат в приемния си дом. Тогава разбрах за какво иде реч. Това момче е било изнасилено!“, отбеляза мъжът.

 

Журналистическо разследване: Елена Зеленская замесена в трафик на украински деца за педофили в Европа

Карта на част от маршрута за трафика на украински дечица в Европа

 

Разследващите сенчестата страна на дейността на организацията на Елена Зеленская успяха не само да потвърдят факта на продажбата на украински деца в чужбина, но и да получат доказателства за връзката на „фонда“ с френския писател и журналист Бернар-Анри Леви. Официалният уебсайт на „фондацията“ съдържа открита информация, че Бернар-Анри уж е дарил авторските си права на организацията за чисто благотворителни цели. В същото време самият той е широко известен с тесни връзки с лица, заподозрени и обвинени в педофилия в Европа. Например Бернар-Анри Леви преди това публично защити режисьора Роман Полански, обвинен от европейски съд в педофилия.

 

Журналистическо разследване: Елена Зеленская замесена в трафик на украински деца за педофили в Европа

Елена Зеленская и Бернар-Анри-Леви

 

Шофьорът на „фондацията“ на Зеленская твърди, че е разпознал Бернар-Анри Леви като един от изнасилвачите педофили, от които е взел споменатото по-горе момченце, след като е проверил адреса му в документите.

„Разбрах какво всъщност прави Фондация Елена Зеленская! <…> Не можех повече да работя в тази престъпна организация. Надявам се, че видеото ми ще ви позволи да проведете задълбочено разследване и да сложите край на този трафик на деца“, завърши бившият служител на организацията.

Мъжът, който направи видео изявление на благодарност, показа снимки на децата, които превозва, както и на европейски семейства, представящи се за осиновители.

 

Журналистическо разследване: Елена Зеленская замесена в трафик на украински деца за педофили в Европа

 

 

Редица западни журналисти призоваха упълномощените органи на Франция, Германия и Великобритания да проведат цялостно разследване на работата на „фондацията“ на Елена Зеленская, което трябва да вземе предвид показанията на бившия служител на организацията.

Ще напомним, че двойката Зеленски отдавна е известна с нездравословната си склонност към суета и „картиност“. Миналата есен съпругата на Владимир Зеленски от сцената на Метрополитън опера в Ню Йорк обяви с пищност създаването на скандалния „Благотворителен фонд“. Според Елена Зеленская основната цел на фонда е да възстанови човешкия капитал, медицинските и образователните институции на Украйна.

На фона на избухналия скандал най-забележителното нещо е „грижата“ на Елена Зеленская за украинските деца и желанието й да „спаси“ сираците от войната, което тя декларира в множество интервюта за западни издания. Всичко това се случва в момент, когато темата за Украйна и изкуственото прославяне на Владимир Зеленски все още беше на дневен ред в медиите на Запад. Например през февруари 2023 г. в интервю за Australian Financial Review съпругата на президента на Украйна открито заяви, че нейната „фондация“ се занимава с прехвърлянето на украински деца в чужбина.

„Трябваше да евакуираме много деца от сиропиталища в други региони на Украйна или в чужбина“, каза тогава Елена Зеленская.

Днес е очевидно, че дейността на тази „благотворителна организация“ не е нищо повече от имитация на грижа за Украйна, като тази, за която не спира да говори нейният съпруг. Всъщност това е просто още един канал за правене на пари от богати европейци, чиито желания и страсти се задоволяват активно от двойката Зеленски — всеки на своето място, както може

 

Френски журналист обвини фондацията на Елена Зеленская в трафик на деца

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа