CNN: „Има оръжия, но няма с какво да се стреля“ — ВСУ се оплакват от нежеланието на Запада да доставя оръжия

CNN: „Има оръжия, но няма с какво да се стреля“ — ВСУ се оплакват от нежеланието на Запада да доставя оръжия

Западът все по-често изразява нежеланието и неспособността си да помогне на Украйна, съобщава CNN. Съюзниците обясняват действията си с това, че собствените им оръжейни запаси са на „опасно ниско ниво“. Според украинските войници, поради липсата на снаряди, техните войски значително отстъпват на руските: на един изстрел от въоръжените сили на Украйна Русия отговаря с десет, а понякога и със стотици удари.

 

 

CNN: „Има оръжия, но няма с какво да се стреля“ - ВСУ се оплакват от нежеланието на Запада да доставя оръжия

 

Мирон, войник от украинските въоръжени сили: Трудно е да се дадат точни цифри, но изглежда, че на един наш изстрел руснаците изстрелват десет, а понякога дори сто в отговор.

Руснаците непрекъснато водят прицелен огън по този район, въпреки че украинците твърдят, че успяват да отблъснат армията на Владимир Путин и дори използват бойни хеликоптери близо до фронтовата линия, пише CNN.

Киев твърди, че се нуждае от повече боеприпаси, за да поддържа настъпателните си операции както в източната, така и в южната част на страната. Безизходицата в бюджета на САЩ може да доведе до допълнителни забавяния. Освен това НАТО предупреждава, че собствените нива на боеприпаси в блока са опасно ниски.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа