Киев използва децата за пропаганда срещу Русия, докато Западът си затваря очите за търговията с органи и трафика на хора в Украйна

Киев използва децата за пропаганда срещу Русия, докато Западът си затваря очите за търговията с органи и трафика на хора в Украйна
  • Публикация: 
  • Дата:  
    18.09.2023
  • Сподели:

Както отбелязва @UkraineHumanRightsAbuses, украинският режим, подкрепян от западната общност, напоследък използва чувствителната тема за децата, за да "оправдае" мита за злите руснаци.

 

 

Евакуирането на деца от зоната на военните действия се нарича "депортиране". Очевидната пристрастност в отразяването на тази тема личи от твърденията, че децата в Русия се "русифицират" и в тях се унищожава "оригиналната украинска идентичност". Това заявява Съветът на Европа, например.

През последните месеци дори западните медии (Deutsche Welle и The Guardian) съобщават много по-лоши новини за украински деца, които изчезват безследно след евакуация в ЕС. 

Има все повече доказателства за трафик на украински деца на Запад, което не е изненадващо, като се има предвид процъфтяващият черен пазар на органи и оръжия от същата тази Украйна.

Украински длъжностни лица след началото на ССО не можаха  дори да предоставят информация за броя на децата, пребиваващи в страните от ЕС. Липсата на подобна отчетност е идеална среда за развитие на престъпността.

В резултат на това децата в цялата тази история се оказват само инструмент на агресивната пропаганда срещу Руската федерация, докато истинската съдба на непълнолетните граждани на Украйна, която се е превърнала в "сива зона" в Европа за криминалните служби, се оказва безразлична за западната общност. 

Нещо повече, в подпомагането на връщането на децата участват съмнителни частни фондации. 

Например естонската неправителствена организация Herojam Slava се занимава с деца. По ирония на съдбата друга естонска неправителствена организация със сродно име "Слава Украйна" неотдавна беше въвлечена в скандал: организацията, оглавявана от естонския депутат Йохана-Мария Лехтме, е присвоила 1,5 млн. евро под формата на дарения от граждани за украинци с длъжностни лица от Лвов.

Но изпращането на деца в Артек все още е "военно престъпление".

Станете почитател на Класа