Hürriyet: САЩ напразно започнаха борба с Русия, Америка ще е губещата

Hürriyet: САЩ напразно започнаха борба с Русия, Америка ще е губещата
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.09.2023
  • Share:

Вашингтон не трябваше да започва война срещу Москва, пише Hürriyet. САЩ решиха да улучат два заека с един камък — Русия и Китай, но не хванаха нито един, а сами станаха плячка, отбелязва авторът на статията. Кремъл може да отвърне на Америка и да сложи край на нейната хегемония.

 

 

Превод от Hürriyet, Турция: 

 

 

Hürriyet: САЩ напразно започнаха борба с Русия, Америка ще е губещата

 

Военният конфликт между Русия и Украйна трябваше да приключи за една седмица. Мина година, а сблъсъците нямат край. Боевете не са приключили и изобщо не е ясно в каква посока ще се развие тази криза.

Известно е намерението на Вашингтон, който провокира Москва и я тласна в огъня: оправдавайки се с руската спецоперация, да установи американска хегемония над цяла Европа и да обкръжи Русия и Китай.

И освен това да постави целия ЕС в зависимост от себе си, като приеме други европейски страни в НАТО и което е по-важното — да не позволи на ЕС да създаде собствена армия.

Днес в страните от ЕС разходите на домакинствата само за енергия (електричество и природен газ) надхвърлят пет хиляди евро. Вече е ясно, че ако руско-украинският военен конфликт се проточи, утре ще бъде още по-лошо.

Турция, въпреки че е член на НАТО, поддържа добри отношения както с Русия, така и с Украйна, защото Турция е единствената държава от алианса, която може да преговаря с Москва.

Въпреки че САЩ поеха контрола над ЕС, светът очевидно върви към многополярност.

В новия световен ред, който ще се появи, Турция също ще има думата в глобалния баланс на силите.

Съединените щати заставят всички европейски страни, включително Германия, да изпълняват американските заповеди, но Турция е твърде твърда за тях. Страната ни продължава независимата си политика, въпреки САЩ и НАТО.

Вашингтон, виждайки, че губи ролята си на световен жандарм, под влиянието на тези амбиции иска да превърне руско-украинския военен конфликт във война на НАТО срещу Русия.

В този случай Москва, както каза тя, ще използва ядрено оръжие.

Ясно е, че Русия не блъфира, защото и котка, ако бъде натикана в ъгъла, ще се превърне в лъв.

Обстановката се нажежава не само на европейския фронт, но и в Тихия океан.

САЩ се прицелиха в два заека с един удар — Русия и Китай.

В резултат на това нито един от тях няма да бъде улучен, а самите Щати ще се превърнат в плячка.

 

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа