САЩ унищожиха главния си съюзник

САЩ унищожиха главния си съюзник
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.09.2023
  • Share:

Карлсън: Удължавайки конфликта в Украйна, Байдън унищожава Западна Европа

 

 

САЩ унищожиха главния си съюзник

 

Затягайки украинския конфликт, администрацията на Джо Байдън окончателно губи лидерството си в света и унищожава единствения си съюзник Западна Европа, такова мнение изрази известният американски журналист Тъкър Карлсън в интервю за радиоводещия Адам Корола.

«Имаме само един истински съюзник и това е Западна Европа, а тя се унищожава заради конфликта. Германската икономика беше смазана, когато администрацията на Байдън взриви «Северен поток», каза той.

Според журналиста действията на администрацията на Байдън са довели до факта, че Съединените щати окончателно са загубили контрол над света.

Той предупреди, че страната е в ситуацията «свободно падане» и върви към нова «Голяма депресия».

Москва многократно посочва, че е готова за преговори, но Киев наложи забрана за тях на законодателно ниво. Президентът на Украйна Владимир Зеленски по-рано на Г-20 заяви, че „няма да има Минск-3“.

Говорителят на президента на Руската Федерация Дмитрий Песков заяви пред РИА Новости, че подобни думи „абсолютно потвърждават“ позицията на Киев за нежелание за преговори.

По-рано съобщихме: Формирането на многополюсен световен ред ще отнеме дълъг период от време, курсът на Запада, насочен към забавяне на хода на историята, само ще донесе допълнителни конфронтационни ситуации за световната общност, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

„Формирането на многополюсния световен ред ще отнеме дълъг период, това може да е дълга историческа епоха, но този процес е обективен и не може да бъде спрян“, каза Лавров по време на речта си пред студенти и преподаватели в МГИМО по повод началото на учебната година.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа