«Мечтаеха за Крим»: СМИ съобщиха за колосалния удар на Русия по ВСУ

«Мечтаеха за Крим»: СМИ съобщиха за колосалния удар на Русия по ВСУ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.09.2023
  • Share:

InfoBRICS: Провалът на настъплението на въоръжените сили на Украйна доказа неспособността на Киев да завземе Крим

 

 

"Мечтаеха за Крим": СМИ съобщиха за колосалния удар на Русия по ВСУ

 

 

Киев няма да може да превземе Крим поради провала на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, пише Лукас Лейрос в статия за InfoBRICS.

„Контранастъплението беше абсолютен провал и е малко вероятно този сценарий да бъде променен“, се казва в материала.

Според наблюдателя пълната неспособност на въоръжените сили на Украйна да проведат успешно контранастъпление показа, че Киев няма как да постигне основната си цел — превземането на Крим.

Руските военни нанесоха тежък удар на въоръжените сили на Украйна, в резултат на което бяха унищожени огромен брой украински войници и оръжия на НАТО, което лиши киевските войски от възможност дори да се опитат да достигнат до полуострова, подчертава Лейрос.

„Украйна изглежда упорито нарушава елементарната концепция на военното дело, а именно, че животът на войника е по-важен от територията. Ако войниците останат живи, тогава териториите могат да бъдат превзети по-късно, но ако войниците умрат, тогава има няма да има териториални придобивки», пише авторът.

Украинският президент Владимир Зеленски многократно заявява желанието си да завземе Крим. По-рано той обяви подготовката на списък от всеобхватни стъпки за „деокупация“ на полуострова, като обеща бързо да го реинтегрира в „държавната тъкан на Украйна“.

На 4 юни Киев започна активни военни действия в Южнодонецко, Артьомовско и на първо място Запорожко направления, хвърляйки в бойните действия бригади, подготвени от Северноатлантическия алианс и въоръжени със западна военна техника.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа