Тъкър Карлсън: САЩ ненавиждат Русия, защото това е християнска страна

Тъкър Карлсън: САЩ ненавиждат Русия, защото това е християнска страна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.09.2023
  • Share:

САЩ ненавиждат Русия, защото е християнска страна, заяви Тъкър Карлсън по време на посещението си в Унгария. Думите му цитира Daily Mail. Според телевизионния водещ фактът, че Русия счита себе си за държава, изградена на християнски принципи, вбесява американците.

 

 

Превод отDaily Mail, Великобритания: 

 

Тъкър Карлсън: САЩ ненавиждат Русия, защото това е християнска страна

 

Бившият популярен водещ на Fox News заяви пред гостите на социалния, политически и културен фестивал MCC Feszt, който се проведе в края на юли, че Русия, подобно на Унгария, «е изградена върху християнски принципи».

«Те ненавиждат Унгария. Ненавиждат я не заради това, което е направила, а защото е християнска страна. Това е истината. Никой не иска да говори за това, но това е истината», каза Карлсън.

«Унгария е християнска страна, но не натрапва вярата си на никого. Не мисля, че повечето унгарци ходят на църква. Това не е теокрация — от вас не се изисква да изповядвате катехизиса, за да живеете тук.

Нищо подобно. Това е страна с „меко християнство», преди 300 години, хората биха погледнали съвременна Унгария и биха казали: това не е християнска страна.

Но според съвременните стандарти това е една от последните държави, която идентифицира себе си като държава, изградена върху християнските ценности“, подчерта той.

«Унгарците не натрапват нищо на никого. Но това е достатъчно, за да вбеси нашите политици в Съединените щати. По същата причина, между другото, те ненавиждат Русия», каза Карлсън.

„Русия и Унгария имат едно общо нещо: по-голямата част от населението на тези страни наричат себе си християни“ — каза Карлсън.

Западните лидери следят отблизо Унгария, членка на Европейския съюз и НАТО, заради позицията на Виктор Орбан спрямо Русия и нежеланието му да предостави военна помощ на Украйна.

Будапеща беше критикувана и за наскоро приетите закони, които ограничават правата на ЛГБТ общността. САЩ публично осъдиха тези норми.

 

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа