Буданов със загадъчна закана за Крим, лоша новина за генерал Армагедон

Буданов със загадъчна закана за Крим, лоша новина за генерал Армагедон
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.08.2023
  • Share:

Разпространено е видео, на което се вижда как дрон камикадзе "Ланцет" унищожава танк, но кадрите пораждат редица въпроси

 

 

Началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов загадъчно обяви, че „тези дни“ украинският народ ще „види“ как се унищожават нашественици в Крим.

 

 

Той заяви това в коментар за канала ITV на централния площад на отвоювания Ирпен, след като знамето на кримските татари беше издигнато пред кметството в навечерието на "Кримската платформа", информира "УНИАН".

Както отбелязва Буданов, „за съжаление има хора, които много се страхуват от възвръщането на Крим, но има и много хора, които чакат“.

„И трябва да им се даде увереност, че надеждите им не са напразни. Ето защо трябва да провеждаме такива събития като Кримската платформа, събития свързани с движението на съпротивата във завзетите от Русия територии. Просто руските сили трябва да се унищожават в нашия Крим, което по принцип виждате и тези дни ще видите отново", казва той.

Руски източници разпространиха видео, на което се вижда как дрон камикадзе "Ланцет" унищожава танк. Машината явно е изоставена и не се движи.

Твърди се, че на кадрите се вижда словенски М-55S, който е прехвърлен в Украйна. Въпреки това, Defense Blog установи, че в кадър е един от най-модерните танкове в руската армия, Т-90М "Прорив", информира украинското издание "Фокус".

 

 

 

В руските източници се твърди, че кадрите показват работата на специалните сили "Осман" и 810-та бригада от морската пехота на Руската федерация.

Може да се разграничи от M-55S по няколко детайла:

- дистанционно управляема оръжейна станция на кулата

- 125 mm гладкоцевно оръдие 2A46;

- решетъчна броня в задната част на машината

 

Визуално сравнение на танковете М-55С и Т-90М

 

Следователно има два варианта какво може да се е случило с Т-90М: или операторът на "Ланцет" е допуснал грешка, или танкът е умишлено унищожен, за да не се окаже при украинската армия.

Както вече ви съобщихме, генерал Сергей Суровикин е отстранен от длъжността командир на руските въздушно-космически сили. Информацията по темата е на журналисти от База, позовавайки се на Алексей Венедиктов (признат за чуждестранен агент в Русия – бел.ред.)

След инцидента с частната военна компания Вагнер в края на юни, когато беше направен опит за въоръжен бунт, Суровикин изчезна от публичното пространство, което предизвика много слухове и спекулации за евентуален негов арест или други инциденти.

 

 

 

Суровикин ще остане на длъжност в министерството на отбраната и след свалянето си от поста, пише в канала си в Телеграм бившият главен редактор на несъществуващата вече либерална радиостанция „Ехото на Москва“ Алексей Венедиктов, позовавайки се на официален указ. Самият указ все още не е публикуван.

По-рано депутати от Държавната дума съобщиха, че Суровикин е "в отпуск", впоследствие се появи информация, че генералът може да се лекува и т.н.

Официално Министерството на отбраната на Руската федерация не е потвърдило факта на отстраняването на Сергей Суровикин от поста командващ руските въздушно-космически сили.

 

Станете почитател на Класа