ВСУ се окопават на достигнатите линии южно от Бахмут

ВСУ се окопават на достигнатите линии южно от Бахмут
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.08.2023
  • Share:

Въоръжените сили на Руската федерация, според командването, неуспешно са се опитали да проведат настъпателни операции в Харковска, Луганска и Донецка област.

 

 

Говорителят на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Андрий Ковальов заяви, че украинските военни атакуват врага южно от Бахмут, Донецка област. Това съобщи той на традиционен брифинг във Военномедийния център, пише Фокус.

Според Андрей Ковальов украинските бойци водят настъпателни действия южно от Бахмут. Освен това те се консолидират на постигнатите линии, атакуват вражески цели с помощта на артилерия и провеждат контрабатарейни мерки.

 

Карта боевых действий, Бахмут

 

 

Той също така отбеляза, че въоръжените сили на Украйна са отбили вражески атаки в Купянск и Лиманско направление.

„Врагът проведе неуспешни настъпателни действия в районите на Сенковка в Харковска област, Белогоровка в Луганска област, Богдановка и Белая гора в Донецка област“, ​​каза Андрий Ковальов.

Представителят на Генералния щаб добави, че в тези райони продължават тежките боеве.

В сводката на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна от 17 август се посочва, че въоръжените сили на Украйна са извършили настъпателни операции в мелитополското и бердянското направление. Освен това бойците сдържаха настъплението на руските военни в Купянско-Лиманския и на северния фланг на Бахмутските направления.

 

Карта боевых действий, Купянское направление

 

 

Представителят на Източната група на въоръжените сили на Украйна Сергей Череватий заяви, че противникът повтаря тактиката на Бахмут по време на щурмовете край Купянск в Харковска област. Противникът използва т. нар. роти „Щорм-З“, които са „по-малко успешно“ копие на ЧВК „Вагнер“. Освен това нашествениците ежедневно извършват около 500 артилерийски обстрела и 18-20 въздушни нападения в Купянския район.

Максим Жорин, заместник-командир на 3-та десантно-щурмова бригада, каза, че врагът изпраща части, които са воювали в северната и южната част на Украйна, в посока Бахмут. По-специално въздушнодесантните части и формацията на Кадиров "Ахмат", формацията "Еспаньол" - "фенски специални части" на руския футболен клуб ЦСКА.

 

 

 

 

Станете почитател на Класа