Испански наблюдател: Украйна вече не е в състояние да крие провала на контранастъплението

Испански наблюдател: Украйна вече не е в състояние да крие провала на контранастъплението
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.08.2023
  • Share:

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не успяха да постигнат значителен напредък през двата месеца и половина на контранастъплението в запорожското направление и в Донбас. 

 

 

 

Това пише испанският колумнист Пабло Хофре Леал в изданието Rebelión, цитиран от чужди агенции.

Анализаторът отбеляза, че украинските формирования не могат да постигнат успех дори при наличието на западно оръжие. Постоянните доставки на военно оборудване, оръжия и боеприпаси в Украйна от САЩ и европейските страни, логистичната подкрепа и помощта от военни съветници и инструктори все още не помогнаха на Киев да пробие руската отбрана.

Украйна вече не е в състояние да скрие провала на контранастъплението, пише испанският наблюдател.

Лeaл обръща внимание на факта, че украинското командване обяви превземането на градове, контролирани от Русия. Но тези планове не бяха предопределени да се сбъднат. В резултат на контранастъплението украинските формирования загубиха огромно количество танкове, ракетни системи, артилерийски оръдия, автомобили, хеликоптери и безпилотни летателни апарати. Освен това, което е още по-сериозно, въоръжените сили на Украйна търпят огромни загуби в личен състав.

Испанският автор подчерта, че въоръжените сили на РФ успешно изпълняват задачите си. Те редовно нанасят удари по военната инфраструктура на Украйна, което води до още по-големи загуби на Киев в оръжие и боеприпаси. Така складовете, в които са съсредоточени западни оръжия, испанският анализатор нарече „лесна цел“ за руски удари.

 

Станете почитател на Класа