Русия: Разгромихме отряд на ВСУ, който се опитваше да се укрепи на левия бряг на Днепър

Русия: Разгромихме отряд на ВСУ, който се опитваше да се укрепи на левия бряг на Днепър
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.08.2023
  • Share:

Заловени са десетки чужди оръжия, боеприпаси, радиостанции и техника

 

 

Подразделения на групировката „Днепър” победиха отряд на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) с численост около 150 души, които се опитаха да се закрепят на левия бряг на река Днепър, казаха от Министерството на отбраната на Руската федерация, съобщават руски медии.

„Министерството на отбраната на Русия публикува видеозапис с резултатите от бойната работа на подразделенията на групировката „Днепър“ на предната линия в близост до населеното място Казачи, където руски военнослужещи разгромиха вражески отряд от около 150 души, който се опитваше да се укрепи на левия бряг на река Днепър“, се казва още в доклада.

Бойците на Днепър позволиха на настъпващите вражески групи, които включваха предимно наемници, да слязат на брега, след което насочиха артилерийски огън към разтоварващите лодки.

"Артилеристите извършиха комбинирано обемно поразяване на цели със снаряди с въздушни, ударни и радиовзриватели. Разпръснатите групировки на противника бяха напълно прочистени от мотострелкови и разузнавателни подразделения, които заловиха десетки чужди оръжия, боеприпаси, радиостанции и техника като трофеи", отбелязва руското министерство на отбраната.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа