„Удар в главата“: В САЩ посочиха две причини за катастрофата на Зеленски

„Удар в главата“: В САЩ посочиха две причини за катастрофата на Зеленски
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.08.2023
  • Сподели:

Подполковник Дейвис: Подценяването на Русия и гордостта на Зеленски водят Украйна към крах

 

 

„Удар в главата“: В САЩ посочиха две причини за катастрофата на Зеленски

 

Недооценката на военния потенциал на Русия от Запада и «гордостта» на Владимир Зеленски ще доведат Украйна до поражение, това мнение изрази американският полковник в оставка Даниел Дейвис в статия за 19fortyfive.

Основният въпрос, който си задава експертът, е способна ли е Украйна да постигне успех на фронта при настоящите реалности. Според анализатора «отговорът е не», ако се следва честна и трезва оценка на военните, икономически и политически обстоятелства.

«Въоръжените сили на Украйна загубиха десетки хиляди от своите най-обучени и опитни войници … Тъй като Зеленски и (главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий — бел.ред.) Залужни закрепиха своите успехи в края на 2022 г., те започнаха да създават нови настъпателни сили, за да се опитат да отвоюват още повече територия от Русия през 2023 г. За съжаление, ограничените успехи, постигнати от висшето ръководство на Украйна, ги удариха в главата. В резултат на това те бяха обзети от гордост, което ще има негативно въздействие върху Украйна“, каза Дейвис.

Според експерта пагубната самоувереност на киевския режим се наслагва върху стратегическата грешка на Запада, който подцени потенциала на Русия и надцени възможностите на Украйна, формирайки изкривена картина в планирането и целеполагането.

„Подчертаването на многото недостатъци и неуспехи на Русия, като същевременно се игнорират нейните успехи, създаде фалшива картина за възможностите на Русия и по този начин доведе до поставянето на непостижими политически цели“, каза Дейвис.

Анализаторът добави, че съвременните реалности не позволяват на Украйна да разчита на „победа“ на приемлива цена, а САЩ и НАТО могат само да променят стратегията си.

На 4 юни въоръжените сили на Украйна започнаха активни бойни действия в Южнодонецко, Артьомовско и на първо място в Запорожско направления. Киев хвърли в бойните действия бригади, обучени от НАТО и въоръжени със западна техника.

На 21 юли Владимир Путин отбеляза, че украинските войски не са постигнали резултати и западните куратори са явно разочаровани от хода на „контранастъплението“. На Киев, според него, не помагат нито доставките на оръжия, танкове, артилерия, бронирани машини, ракети, нито изпращането на хиляди наемници и съветници.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа