Използването на Threads рязко спада въпреки обещанието за убежище от Twitter

Използването на Threads рязко спада въпреки обещанието за убежище от Twitter
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    16.08.2023
  • Сподели:

Джон Нотън
Ежедневното използване на Threads, отговорът на Meta на Twitter, продължава да спада след силния старт през първите седмици на съществуването му.
Ангажираността с приложението за социални медии е намаляла със 79% от високите 2,3 милиона активни потребители в началото на юли до 576 000 към 7 август, според Similarweb, платформа за цифрово разузнаване.
В допълнение към прескачането на потребителите, големи американски компании като веригата за бързо хранене Wendy's, магазинът за дрехи Anthropologie и линията за грим Rare Beauty са намалили броя на публикациите в Threads, съобщава Adweek.
В рамките на първите няколко часа от стартирането си на 5 юли, Threads събра впечатляващите 5 милиона потребителски регистрации и в рамките на по-малко от седмица най-малко 100 милиона души се бяха регистрирали за него, което го направи най-бързо изтегляното приложение.
Но изглежда, че първоначалната тръпка постепенно е намаляла. В най-натоварения си ден броят на потребителите на Threads е бил по-малко от половината от този на Twitter, според данни на Similarweb. Twitter има средно повече от 100 милиона активни потребители дневно.
Целта на Threads беше да се възползва от хаоса в Twitter след поглъщането му от Мъск и да измести приложението като платформа за социални медии, базирана на текст.
Откакто пое Twitter през октомври 2022 г., Мъск уволни по-голямата част от персонала на приложението и прокара поредица от противоречиви промени в политиката, които доведоха до спад в приходите от реклама. Дългогодишните потребители се оплакваха от чести проблеми и зачестили омразни и язвителни изказвания на платформата.
Междувременно Зукърбърг и Мъск обмисляха публичен спаринг и битка в клетка това лято. В неделя Зукърбърг каза, че е време да се откаже от идеята, тъй като Мъск изглежда не е сериозен за нея, каза шефът на Meta на своите последователи в Threads.
Meta не върна веднага молба за коментар.

Станете почитател на Класа