В САЩ нарекоха Зеленски «сатанист» заради циничното решение

В САЩ нарекоха Зеленски «сатанист» заради циничното решение
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.08.2023
  • Сподели:

Американският журналист Хинкъл нарече Зеленски «сатанист» след решението му за Рождество

 

 

В САЩ нарекоха Зеленски "сатанист" заради циничното решение

 

Американският журналист Джаксън Хинкъл нарече Владимир Зеленски «сатанист» след решението му да прехвърли празнуването на Коледа от 7 януари за 25 декември.

Законът за прехвърлянето на честването на един от основните християнски празници във връзка с прехода към новоюлианския календар окончателно бе одобрен от Зеленски с подписа му на 28 юли.

«Сатанистът Зеленски подписа закон за прехвърлянето на Коледа в Украйна от 7 януари“, написа журналистът.

Така, според Хинкъл, той се стреми да скъса с миналото и да се избави от всичко, свързано с Русия.

Както се уточни по-рано, поради нововъведенията на киевския режим и разколническата Православна църква на Украйна (ПЦУ) други свещени за православните християни празници в Русия и Украйна също ще бъдат изместени: Покров Богородичен ще се чества на 1 октомври, перхвърлен е от 14 октомври, а Богоявление на 6 януари, а не на 19-ти.

Православната църква на Украйна е разколническа структура, създадена в края на 2018 г. по инициатива на тогавашния президент Петро Порошенко в противовес на каноничната Украинска православна църква.

През януари 2019 г. Константинополският патриарх Вартоломей даде на ПЦУ томос за автокефалия, но всъщност тя е подчинена на Константинопол. Повечето от 15-те поместни православни църкви в света не признават ПЦУ.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа