Марк Зукърбърг затваря вратата на клетката: “ Илон Мъск не е сериозен“

Марк Зукърбърг затваря вратата на клетката: “ Илон Мъск не е сериозен“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    15.08.2023
  • Share:

Марк Зукърбърг каза, че се оттегля от слуховете, че ще се бие в клетка с Илон Мъск, твърдейки, че шефът на Tesla „не е сериозен".
Съперничещите милиардери технологични босове през юни изглежда се съгласиха на битка, когато Мъск туитна, че е „готов за битка в клетка".
Зукърбърг, който управлява Facebook и Instagram, направи екранна снимка на туита на Мъск, отговаряйки „изпратете ми местоположение".
В неделя обаче той каза в социалната медийна платформа Threads: „Мисля, че всички можем да се съгласим, че Илон не е сериозен и е време да продължим напред. Предложих истинска среща. Дейна Уайт (шеф на UFC) предложи това да стане законно състезание с благотворителна цел".
„Илон не иска да потвърди дата, след това казва, че се нуждае от операция и сега моли вместо това да направи тренировка в задния ми двор. Ако Илон някога се заеме сериозно с истинска среща и официално събитие, той знае как да се свърже с мен. В противен случай е време да продължим. Ще се съсредоточа върху състезанието с хора, които приемат спорта сериозно."
Мъск, собственикът на Twitter, който той преименува на X, изглежда предполага, че битката ще се проведе на „епично място" в Италия.
Той очерта опциите за стрийминг и древната обстановка за предложеното събитие, твърдейки, че е разговарял с италианския премиер Джорджия Мелони.
Напрежението между компаниите на двамата технологични милиардери е високо след пускането на Threads, приложение за текстови разговори, от Meta на Зукърбърг през юли.
Twitter изпрати писмо за прекратяване и въздържане на Зукърбърг след стартирането, твърдейки, че „Мета е извършила незаконно присвояване на търговски тайни и друга интелектуална собственост на Twitter".
Зукърбърг се обучава в смесени бойни изкуства и публикува, че е завършил първия си турнир по жиу жицу по-рано тази година.
Мъск каза миналата седмица, че е тренирал за двубоя, като е вдигал тежести. Той написа в X: „Нямам време да тренирам, така че просто ги водя на работа."

Станете почитател на Класа