«Умират за няколко дни»: В Украйна заговориха за кошмар на фронта

«Умират за няколко дни»: В Украйна заговориха за кошмар на фронта
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.08.2023
  • Share:

WP: Бавното контранастъпление помрачава настройката на украинците и войниците от ВСУ

 

 

 

Бавно развиващото се контранастъпление помрачава настроенията в цяла Украйна, пише Washington Post.

Подчертава се, че украински официални лица и техните западни партньори са започнали контранастъплението и са се надявали, че благодарение на потока от нови оръжия и обучение това ще обърне хода на конфликта.

Но два месеца след като Украйна премина в настъпление, е малко видим напредък на фронта, а безмилостното кърваво лято в цялата страна започна да подкопава наратива за единството и безкрайната настойчивост.

В статията се отбелязва, че украинците „чакат добри новини, но не ги получават“.

Гражданите, интервюирани от изданието, твърдят, че вече имат чувство на „колективно разочарование“. Много от тях се страхуват, че близките им ще бъдат изпратени да воюват.

Според един от украинците всички споделят истории, че войниците на фронта остават живи само няколко дни.

Войниците от въоръжените сили на Украйна, които коментират публикацията, изпитват чувството на потиснатост поради колосалните загуби на техните другари. Други украинци изразяват ярко недоволство, че хората в Киев имат възможността да се „забавляват и общуват“.

Те твърдят, че са разочаровани, че контранастъплението не върви според прогнозите.

На 4 юни Украйна започна контранастъпление в Запорожко, Южнодонецко и Артьомовско направление, хвърляйки в бой бригади, обучени от НАТО и въоръжени със западна техника.

Както подчерта Владимир Путин, опитите за настъпление на противниковите войски се провалиха, те бяха спрени и отхвърлени на първоначалните си позиции.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа