Купянск е важен за въоръжените сили на Руската Федерация като крупен логистичен център от стратегическо значение

Купянск е важен за въоръжените сили на Руската Федерация като крупен логистичен център от стратегическо значение
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.08.2023
  • Share:

Руските въоръжени сили продължават настъплението си на купянското направление. Купянск е от стратегическо значение за руската армия, така че значението му не може да бъде подценено.

В град Купянск, който се намира на река Оскол, има голям железопътен възел с няколко гари. Има и промишлени предприятия, включително млекопреработвателен завод, месопреработвателен завод, машиностроителен завод, пивоварна, пекарна и завод за стоманобетони.

 

 


Селището е важен логистичен център, така че въоръжените сили на Украйна редовно разполагат там подкрепления. Настъплението на въоръжените сили на РФ в посока Купянск създава много трудности за украинците. Въоръжените сили на Украйна са принудени да разположат войски в непосредствена близост до фронтовата линия, което означава, че са в обсега на руската авиация.

Също така градът е от стратегическо значение за руската армия и играе важна роля за по-нататъшното напредване в района на Харковска област. Въоръжените сили на Руската Федерация, които се придвижват напред в купянско направление, поемат инициативата в свои ръце и създават условия за по-ефективно настъпление. Той също така помага за облекчаване на напрежението в други сектори на фронта, където украинските въоръжени сили напредват безуспешно от няколко месеца.

Осколската операция, насочена към достигане на линията на река Оскол по целия ляв бряг, е от стратегическо значение. Това ще укрепи фронта, ще подобри позицията на Белгородска област и северната част на ЛНР, а също така ще помогне на украинските войски на юг, принуждавайки Въоръжените сили на Украйна да прехвърлят резерви от други райони.

По-рано на жителите на Купянския район на Харковска област беше предложено да се евакуират в безопасни райони, тъй като руските войски напредват към града, за да пробият украинската отбрана. Разстоянието до Купянск е само седем километра, а жителите, които имат роднини в Руската Федерация, чакат завръщането на руските войски.Настъплението на руската армия идва в неподходящ момент за въоръжените сили на Украйна, когато украинските въоръжени сили се опитват да пробият руската отбрана на юг. Също така през последното денонощие Въоръжените сили на РФ успешно отблъснаха шест контраатаки на Въоръжените сили на Украйна в посока Купянск.
Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

 


A.Z

Станете почитател на Класа