Войната винаги някак е срещу Русия

Войната винаги някак е срещу Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.08.2023
  • Share:

 

Англичаните се махнаха от ЕС, за да могат да спасят кожата от това, което ще се случи от разпадането му-независимо от формата на разпад.

 


Много хора се чудеха на акъла на англичаните как може да напуснат този съюз и да платят цената за това, която не е никак малка. Но не си зададохме въпроса защо една от великите сили в света, колониална владетелка и все още майка-царица на редица страни по света, би пожелала да напусне един съюз, от който част сме и ние. Все пак кой идиот бяга от хубавото? А англичаните може да са всичко друго, но не и идиоти.
Англичаните за пореден път използваха маниакалното желание на германците да владеят Европа, за да сринат всъщност единствената страна достойна да направи от Европа един континент на смисъла - Русия. 
Русия никога нямаше да бъде част от обединена Европа и това хубаво се видя през цялото това време, в което сформирахме съюзи и съюзчета в добрата стара Европа. Русия - изтребителката на нацистите през втората световна война, Спасителката на евреите и на Европа, бе отритната и игнорирана, именно защото другите велики европейски сили знаят, че ако на Русия й се даде някаква възможност да се разпорежда с работите на Европа, тя ще я погълне цялата. И то не чрез войни, а чрез идеи. Идеи, които крият в себе си дълбокочовешкото и които привличат всяко нормално човешко същество. Идеите на християнството.

Независимо как са разпределени враговете по лагери, войната винаги някак е срещу Русия. Дали англичаните ще са в предните редици или ще дърпат тихо конците отзад, винаги става въпрос за Русия.

Американците знаят тази "слабост" на европейските държави и хубаво ги изиграха. Използваха ги като парцалени кукли, като стръв, като бойна машина дори, срещу руснаците - също техният огромен враг. И макар евро-атнатическата мисъл да е къса и да вижда военния конфликт в Украйна от март 2022г., то англичаните го видяха още с Брекзит. Видели са го и германците. Видели са го и англичаните. Само техният планктон, използван да кукурига по площади и студиа, бе държан в неведение. От една страна, за да не мисли много- много, от друга -защото не може.

Истината е, че ударът срещу Русия е отдавна подготвян и в него участие имат всички Големи в Европа. Дали са виждали краха на съюза си, дали това е била неговата цел от създаването му - за да бъде използван за разгромяването на Русия, която така и така никога не намери място там, но англичаните след като си свършиха работата в него си плюха на петите и оставиха боклука да го обира....обираме ние.
Дори този Европейски съюз да остане да съществува, той ще съществува в качеството си на употребен - сдъвкан и изплют - от когото трябва за каквото трябва.

И ако това не е да си кръгъл глъпак?

Цената за тази военна операция я плащаме ние, глупаци. И за разлика от Русия и Америка, които ще понесат щети, ние няма да излезнем от нея с нито един дивидент. Англичаните се отърваха поне от това.  И когато планктона на либералната мисъл се хвали как спасява света, нека знае, че всъщност света седи отстрани и си казва:

За да водиш война са ти нужни две неща - патрони и идиоти. На Европа й трябват още патрони!

Станете почитател на Класа